Prefectura Neamț anunță că a fost constituită o echipă formată din reprezentanți ai mai multor instituții, care va controla stațiile GPL din județ. O parte dintre cele 41 de stații GPL din Neamț au mai fost controlate relativ recent, fără să fie depistate probleme deosebite. ”Urmare a evenimentelor tragice survenite la Crevedia, am emis Ordinul de prefect nr. 234 pentru constituirea unei echipe mixte în scopul verificării tuturor stațiilor de carburanți existente pe teritoriul județului.

Conform evidențelor actuale, pe teritoriul județului nostru își desfășoară activitatea 81 de stații PECO, din care 41 dispun și de rezervoare GPL, iar șase sunt specializate exclusiv pe GPL. Aceasta nu reprezintă prima acțiune de control a acestor stații. În 2022, ITM Neamț a verificat 39 de stații, 12 dintre acestea fiind GPL. În plus, în luna martie, IPJ Neamț a realizat controale extinse, fără a înregistra nereguli grave. Reprezentanții ISU Petrodava au efectuat, de asemenea, inspecții pentru a verifica siguranța punctelor de distribuție.

Instituția Prefectului a solicitat tuturor UAT-urilor din județ informații despre numărul stațiilor de pe teritoriul lor.

Echipa mixtă va include reprezentanți din:
* CNCIR: verificarea autorizării și controlul instalațiilor sub presiune
* ISU Neamț: verificarea siguranței punctelor de lucru
* ITM Neamț: verificarea respectării contractelor de munca
* APM Neamț: verificarea obligațiilor de mediu
* IPJ Neamț: asigurarea respectării legislației privind ordinea și siguranța publică
* ISCTR Neamț: controale în trafic legate de transportul carburanților
* ANAF și Vamă: verificarea respectării obligațiilor fiscale
* Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Neamț: verificarea autorizației de mediu și a vizelor anuale
* ISC Neamț: verificarea legalității autorizațiilor de construire și a documentelor aferente

Toate rezultatele preliminarii vor fi puse la dispoziția presei pentru informarea corectă a opiniei publice. Instituția Prefectului subliniază importanța acestei acțiuni și tratează cu maximă responsabilitate situația, asigurând cetățenii că nu există motive de panică”, transmite Prefecctura Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.