Timp de trei zile, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020.

În perioada 19 – 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă au acționat, în sistem integrat, pe raza județului Neamț, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noul tip de coronavirus.

Pe parcursul acțiunii derulate, au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectării normelor legale impuse la 38 de unități economice – terase, baruri în aer liber, activități în general unde este semnalată prezența unui public numeros.

În acest context, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 8.500 de lei.

De asemenea, s-au aplicat 12 sancțiuni conform Legii 61/1991, în valoare de 8.000 de lei, precum și alte 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, pentru diverse alte nereguli.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.