Astazi, 22 mai, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu a efectuat o vizită la Prefectulura Județului Neamț pentru a evalua activitatea instituției în perioada stării de alertă, dar și pentru a se asigura că situația este gestionată în mod corespunzator și se respectă măsurile ce se impun pentru prevenția și gestionarea sănătății publice în legătură cu problemele ridicate de SARS-CoV-2, se arata intr-un comunicat de presa. In urma vizitei, s-a constatat ca Prefectura Neamt a trecut testul crizei coronavirus, Gheorghe Sorescu remarcand conform propriilor declaratii, implicare din partea prefectului George Lazar.

Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii Neamt, Ministerul Afacerilor Interne gestionează extrem de atent și cu multă responsabilitate această situație, prin intermediul tuturor structurilor abilitate la nivel național, și desigur în județul Neamț, lucrurile sunt atent observate existând o implicare totală din partea autorităților responsabile. “Mă declar mulțumit de modul în care Prefectul, George Lazăr gestionează această perioadă în județul Neamț și am observat, pe această cale, că există o colaborare foarte bună între toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, aici în județ, implicate în gestionarea acestei situații generate de Covid-19, cât și între celelalte instituții deconcentrate sau unități administrative teritoriale. Ceea ce îmi confirmă un bun management și o înțelegere reală a problemelor actuale, observând totodată și o mare implicare din partea domnului prefect.”, a declarat domnul Gheorghe Sorescu, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul acestei întâlniri prefectul George Lazăr a prezentat situația sănătății publice din județul Neamț, a discutat despre modul instituțional de colaborare între toate unitățile abilitate în gestionarea acestei situații de criză sanitară, dar și despre modul în care Instituția Prefectului – județul Neamț a verificat respectarea protocoalelor pentru Covid-19 la toate instituțiile responsabile de sănătatea și siguranță a cetățenilor.

Apreciez în mod deosebit implicarea domnului secretar de stat prin efectuarea acestei vizite în județul nostru, dar și modul eficient de lucru pe care acesta îl deține în gestionarea tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Aș dori sa subliniez că domnul secretar de stat este un moldovean de al nostru, și întotdeauna a dat curs solicitărilor venite din județele Moldovei și este un prieten al nemțenilor ajutând în mod eficient la rezolvarea tuturor cerințelor venite din partea județului Neamț”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.