Cele doua femei din Piatra Neamt angajate la o banca si prinse cu mana in conturile clientilor, au fost eliberate de procuror din arestul politiei si puse sub control judiciar, informeaza IPJ Neamt. Ele fusesera retinute pe 23 iunie, in urma mai multor perchezitii ale politistilor de la Economic, in urma carora s-au obtinut probe ca in ultimii 6 ani delapidasera 270.000 de euro din banii clientilor bancii la care lucrau. ”În urma celor 6 percheziții desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, la data de 24 iunie a.c., procurorul a dispus față de cele două femei de 34, respectiv 38 de ani, măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe 23 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuate șase percheziții, pe raza județului Neamț, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2019, două femei de 34, respectiv 38 de ani, profitând de funcțiile deținute în cadrul unei unități bancare, ar fi acționat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile unor clienți în modalitatea însușirii pentru sine, fiind creat un prejudiciu estimat la 270.000 de euro.

Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele două femei, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani”, s arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.