Primarul Dragos Chitic a transmis in aceasta seara un comunicat de presa legat de cazurile copiilor batuti in Cresa Precista, in care anunta ca Primaria Piatra- Neamt asteapta sa se termine anchetele (care pot dura si un an de zile) si ca se va realiza un chestionar pentru parintii copiilor din Cresa Precista, abia apoi, in functie de rezultate, se va decide daca trebuie sa plateasca cineva cu functia sau nu.

Comunicatorii de ocazie de la primarie mint însă prin omisiune fara niciun pic de jena, pentru ca o ancheta, fie ea si a politiei, nu stabileste vinovati, ci identifica suspecti care pot deveni sau nu inculpati. Abia dupa ce ajung in fata instantei se va hotarî cine si cât de vinovat este, dar cu tot cu proces, asta poate dura ani de zile. Deci primaria poate astepta mult si bine pana se vor lua masuri bazate pe rezultatele anchetei. Cam pana pe la alegerile locale viitoare. Nu alea de la anul, ci alea din 2024.

A durat cam 30 de ore pentru ca primaria sa gaseasca o modalitate prin care șefele îngrijitoarei sa mai fie pastrate in functie (Elena Cel Mare- coordonatoare cresa, Ana Maria Rotaru- directoare cresa si Ana Berea- directoare DAS), chiar cu pretul compromiterii totale a ce a mai ramas din imaginea creselor din Piatra- Neamt, dup acest mega scandal. Intre timp, tvmneamt.ro a intrat in posesia a mai multor informatii despre zeci de cazuri de copii maltratati la Cresa Precista dar si la alte crese din oras, deci putem vorbi despre o practica acoperita la nivelul DAS, prin bagarea la sertar a mai multor sesizari de la parinti.

Desi este mai mult decat evident ca la nivelul DAS si al Primariei s-a incercat o musamalizare care intra si in sfera penalului, primarul Chitic nu are curaj sa ceara demisia celor 3 femei numite in functii pe relatii politice si nicidecum pe criterii de competenta, chiar daca acestea se joaca cu destinele unor suflete inocente. Se confirma astfel, ca ”Romania normala” la Piatra- Neamt inseamna perpetuarea nepotismelor si cumetriilor politice, in dispretul total al opiniei publice.

Îi recomandam primarului Chitic sa inmaneze personal chestionarele alea, parintilor ai caror copii au fost terorizati la cresa.

Comunicat de presa, Dragos Chitic:

Ca primar al municipiului Piatra-Neamț, dar și din calitatea de om și părinte, afirm răspicat că nu pot accepta violența la adresa nimănui și cu atât mai mult la adresa unor copii, indiferent de context sau circumstanțe.

În urma informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu aspecte din cadrul  Creșei Precista vă spun foarte clar că nu tolerez astfel de comportamente în instituțiile preșcolare din Piatra-Neamț, iar dacă aspectele semnalate se confirmă,  voi solicita luarea celor mai drastice măsuri împotriva celor vinovați.

Pentru aflarea adevărului și pentru a putea lua decizii ferme și corecte în acest caz, am sesizat personal astăzi, în numele Primăriei Piatra-Neamț, Poliția Municipiului Piatra-Neamț, instituția abilitată să cerceteze din punctul de vedere al legalității și să elucideze acest caz. Demersul de astăzi se adaugă  celor trei anchete aflate deja în derulare în acest moment: una internă, una din partea DGAPSC  în urma sesizării făcute chiar de către DAS Piatra-Neamț și una derulată de Poliția Municipiului Piatra-Neamț în urma sesizării făcute de către părinții a doi dintre copii. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț va sprijini derularea cu celeritate a anchetelor organelor abilitate, pentru a afla cu toții cât mai repede adevărul în legătură cu aspectele semnalate și pentru a fi  aplicată legea împotriva eventualilor vinovați.

Nu am mai avut până acum sesizări prin care să mi se semnaleze o problemă atât de gravă de la niciuna dintre cele cinci creșe subordonate Direcției de Asistență Socială, infirmierei reclamate i s-a semnat încă din ziua semnalării incidentului încetarea contractului individual de muncă, iar pe măsură ce vor rezulta elemente certe de vinovăție din partea altor persoane  voi solicita măsuri aspre, corespunzătoare faptelor.

Pe lângă celelalte măsuri prezentate deja și aplicate până în prezent, am dispus, începând chiar de mâine – 7 noiembrie, realizarea unui chestionar de opinie în creșa Precista, după care și în celelalte creșe din oraș, pentru a afla opiniile părinților copiilor și demararea procedurii legale de obținere a acceptului părinților pentru amplasarea de camere de supraveghere și monitorizare a activității din creșe.

Rezultatele tuturor anchetelor aflate în derulare,  pe măsură ce se vor finaliza și ne vor fi comunicate de către instituțiile abilitate, precum și măsurile care s-au luat,  vor fi prezentate public. Vreau să avem cu toții garanția că, dacă s-au produs fapte care să afecteze copiii din creșe sau  încălcări ale legii , acestea nu se vor mai repeta.

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Scursurile astea 3 ocupa niste posturi in care ar putea sa stea oameni carora le pasa de educatia copiilor nostri. Poza cu capatzinile lor ar trebui pusa pe fiecare stilp din oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.