Actualizare: 

DAS P. Neamț, detalii despre cazul copiilor pentru care au intervenit mascații

Știrea inițială: Au fost scene de groază ieri, în curtea unei locuințe de pe str. Vulturului din P. Neamț (Cartier- zona 1 Mai). Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că își va omorî cei doi copii, de 6 și de 10 ani, dacă aceștia vor fi preluați în grija statului. La fața locului au fost mobilizate forțe de ordine, care au constatat că bărbatul se afla în curtea locuinței împreună cu cei doi copii și se manifesta foarte agresiv. Luptătorii SAS l-au imobilizat pe bărbat, care a fost transportat la Psihiatrie, iar cei doi copii au fost preluați de Direcția de Asistență Socială (DAS) Piatra Neamț.

Copiii se aflau de mai multă vreme în atenția DAS, întrucât aveau o situație familială nu tocmai bună, după ce mama lor a părăsit familia în urmă cu 4 ani. ”La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că organele statului vor să-i ia copiii, amenințând cu săvârșirea de acte de violență, atât asupra sa cât și asupra copiilor.

În baza sesizării, patrula de siguranță publică s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că apelantul, aflându-se în stare de ebrietate, împreună cu cei doi copii minori cu vârste de 6, respectiv 10 ani, se aflau în curtea locuinței, având un comportament agitat şi agresiv, exercitând acte de violență asupra sa și asupra gardului împrejmuitor al imobilului.

La fața locului s-a constituit un dispozitiv de intervenție din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, un negociator şi un ofițer coordonator de ordine publică, un echipaj format din 4 jandarmi, 1 echipaj de poliție locală şi un echipaj din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț.

În urma negocierilor cu bărbatul de 60 de ani, acesta a acceptat predarea către D.A.S. Piatra-Neamț a celor doi minori, fiind totodată de acord cu transportarea sa la o unitate spitalicească în vederea efectuării unui consult de specialitate”, transmite IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.