Anual, zeci de copii nedoriti de mamele lor sunt abandonati in unitatile sanitare din judetul Neamt. Ignorati de stat, micutii n-au parte nici de caldura umana atat de necesara dezvoltarii ulterioare, si nici de banii necesari ingrijirii lor. In timp ce mii de familii asteapta ani de zile pentru a adopta un bebelus, mame fara inima isi „uita” copiii in patuturile de spital, refuzand pur si simplu sa-i mai ia acasa ori plecand in strainatate, fara nicio urma de remuscare. Anul trecut, Directia pentru Protectia Copilului Neamt a fost sesizata cu privire la 90 de cazuri de copii abandonati in unitatile sanitare din judet sau proveniti din familii aflate in dificultate, 65 dintre acestia apartinand mediului rural, iar 25 mediului urban. Dintre minorii parasiti de mame in unitatile sanitare judetene, 29 de copii au fost integrati in familia biologica/extinsa. Pentru 6 copii s-a stabilit plasamentul la asistent maternal profesionist, 10 copii au fost trimisi in plasament familial, iar 7 copii au ajuns intr-un centru de tip rezidential. De asemenea, au fost instrumentate si intocmite dosare pentru 6 cupluri mama-copil, in vederea instituirii plasamentului in centrul maternal „Romanita”.

Cristina Pavaluta – Director DASPC Neamt

“In momentul de fata, sunt inca instrumentate 2 cazuri privind copiii parasiti in unitatile sanitare, intre timp minorii fiind spitalizati in Sectiile de Pediatrie apartinand unitatilor sanitare judetene. Totodata, un numar de 23 de cazuri instrumentate de catre Compartimentul de prevenire a abandonului si institutionalizarii copiilor aflati in situatii de risc au fost sesizate de catre DGASPC Suceava, copiii fiind beneficiari de servicii in cadrul Fundatiei „Bread of Life”, Radauti, organism privat ce nu indeplinea conditiile legale de functionare. Ca urmare, s-au consiliat familiile biologice/extinse ale acestora, in vederea externarii si integrarii minorilor”

In momentul de fata, in Romania sunt peste 60.000 de copii orfani, statisticile aratand ca doar unul din 30 de copiii abandonati are sanse reale sa se intoarca in familia care l-a parasit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.