Nemtenii care doresc sa faca o fapta buna in prag de sarbatori, pot depune o cerere la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt, pentru a lua acasa, in perioada Pastelui, unul sau mai multi copii aflati intr-un centru de plasament.

Totodata, specialistii DGASPC trebuie sa realizeze o ancheta sociala prin care sa ateste faptul ca aceste familii indeplinesc toate conditiile pentru a gazdui un copil.

Printre actele care trebuie sa insoteasca cererea se numara: documentele de stare civila, certificate de cazier judiciar, adeverinte medicale eliberate de medicul de familie, un angajament si declaratia de confidentialitate.

Copiii institutionalizati pot fi luati acasa nu doar de sarbatori, ci in orice perioada a anului de catre familiile care solicita acest lucru reprezentantilor DGASPC. Daca ancheta efectuata  la domiciliul solicitantilor demonstreaza ca sunt indeplinite conditiile de securitate pentru cei mici, se aproba plecarea copiilor din centre pentru perioada ceruta de familia solicitanta. Atat copiii, cat si familiile sunt monitorizate de catre reprezentantii DGASPC Neamt, pana la revenirea copiilor in centre.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.