Dupa saptamani intregi de proteste si presiuni ale presei, dar si dupa un comunicat insipid, inodor si incolor al ministrului de Externe roman, lucrurile incep sa se miste intr-o directie favorabila familiei Smicala, iar Teoor Melescanu anunta ca a avut o intrevedere (marti- 24.05) cu  Peter Stenlund, secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe finlandez, caruia i-a pus in vedre ca Romania nu poate asista pasiva la ceea ce se intampla cu familia Smicala in Finlanda, adaugand ca pentru inceput, partea romana vrea un dialog constructiv care sa duca la obținerea accesului autorităților române competente la copiii institutionalizati.

„În cadrul întrevederii de astăzi, 23 mai, cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe finlandez, Peter Stenlund, am menționat faptul că România nu poate sta indiferentă față de o situație în care sunt implicați cetățeni români. Am arătat că singura preocupare care trebuie să fie prioritară în acest caz este bunăstarea copiilor, subliniind că dorim un dialog constructiv cu autoritățile finlandeze, care să conducă la obținerea accesului autorităților române competente la acești copii”, a afirmat Meleșcanu, într-o postare, marți seara, pe pagina sa de socializare.

 

Potrivit acestuia, MAE și misiunea diplomatică română din capitala Finlandei „a stabilit și menține o legătură permanentă cu cetățeana română în cauză, în favoarea căreia a întreprins multiple demersuri de asistență consulară, intervenind în repetate rânduri pe lângă serviciile locale de asistență socială și protecție a copiilor, autoritățile judiciare competente și Ministerul Afacerilor Externe finlandez”, noteaza mediafax.

Reamintim ca in tot acet timp, parlamentarii si autoritatile din judetul Neamt, se comporta de parca acest caz nici nu ar exista. (medicul Camelia Smicala este din Piatra- Neamt)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.