Un copil de 5 ani a fost atacat de o haită de câini pe Aleea Tiparului din Piatra Neamț (”Lenin”, Dărmănești- zona Liceului de Informatică). Din fericire, copilul a fost salvat la timp după intervenția mai multor martori, însă problema rămâne și pare a fi foarte gravă dacă autoritățile locale nu pun la punct un plan de intervenție special pentru zona respectivă.

Conform locatarilor, este vorba despre o haită formată din aproximativ 20 de câini maidanezi, care sălășluiesc pe Pietricica, pe versantul parțial împădurit, din vecinătatea cartierului. Aceștia coboară în cartier și atacă în special copii. După atacul de astăzi, care a avut loc în jurul orei 16, oamenii spun că sunt terorizați și nu mai știu cui să se adreseze, pentru că au făcut deja mai multe plângeri din luna februarie până astăzi. ”Astăzi au atacat un copil de 5 ani care se plimba pe o trotinetă. Aproape îl încolțiseră, dar norocul lui a fost că eram de față mai mulți bărbați și am intervenit la timp. Erau vreo 7 câini. Săptămâna trecută, un alt copil a fost la un pas să fie sfâșiat, dar a intervenit la timp paznicul de la Direcția Sanitar Veterinară. În urmă cu câteva luni, o femeie a făcut hemoragie după ce a fost mușcată de un picior. Am facut mai multe sesizări, au mai venit de la Salubritas, au mai luat din ei, dar au rămas alți zeci de câini. Nu știm ce să mai facem, suntem terorizați. Atacă foarte de des. De foame, de căldură, nu știu de ce, dar ne e și frică să mai locuim aici. Am făcut sesizări și la primărie și la Salubritas, nu numai eu, dar mare lucru nu s-a rezolvat. Acum vreo două săptămâni, o echipă de hingheri a venit aici, dar nici nu s-au dat jos din mașină. Au jucat cărți în mașină și au plecat”, spune Teofil Lungu, unul dintre cei care au contactat redacția tvmneamt, pentru a semnala problema și incidentul de astăzi.

De la Primăria Piatra Neamț ni s-a transmis (din ce s-a putut verifica în câteva minute) că într-adevăr, în luna februarie au fost primite două sesizări, care au fost transmise mai departe către Salubritas (firmă a primăriei care ca obiect de activitate și capturarea câinilor fără stăpân), iar pe 16 februarie, Salubritas a informat primăria că din zona respectivă au fost capturați 11 câini în două rânduri.

Directorul Salubritas, Rareș Alexandru, spune că problema este foarte bine cunoscută la nivelul societății, însă se întâmpină anumite dificultăți privind capturarea câinilor fără stăpân din zonă. ”Săptămânal capturăm cam 3-4 câini de acolo, dar apar alții. Trimitem echipe periodic acolo, însă câinii s-au învățat să fugă în pădurea de pe Pietricica. În pădure nu putem interveni, pentru că se consideră că e braconaj. Oricât de greu pare de crezut, tranchilizarea câinilor în pădure, conform legii este braconaj și se sancționează penal. Am avut niște discuții cu factorii responsabili din domeniul silvic, să vedem cum putem face să capturăm câinii care se ascund în pădurea de pe Pietricica, pentru că mai sunt și în alte locuri, nu numai în zona în care a avut loc incidentul de astăzi.

Directorul Salubritas a mai precizat că la ora 16:20 a primit o sesizare privind ultimul atac al maidanezilor de pe Aleea Tiparului și a promis că mâine dimineață, o echipă Salubritas va ajunge în zonă. Numărul de telefon Salubritas la care se poate semnala prezența câinilor fără stăpân este 0743 098 987

Imagini surpinse astăzi în cartierul terorizat de maidanezi (sursa foto- martori):

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.