Gest emotionant al unui puști de doar 12 ani, pentru politistii din Piatra Neamt. Acesta a daruit propria lui medalie castigata la un concurs de lupte (locul I), unei patrule formata din politisti si militari, pe care a vazut-o pe strada pe care locuieste, ca recompensa pentru sacrifciile pe care acestia le fac, mai ales in aceasta perioada. El le-a spus politistilor ca prezenta lor pe strazi îl face sa se simta in siguranta.

Gestul puștiului este povestit chiar de unul dintre politistii carora copilul le-a aratat recunostinta intr-un mod in care putini dintre adulti sunt in stare sa o faca. ”De aproape două luni de zile, serviciul alături de colegii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț și celelalte forțe de ordine publică implicate mi-a oferit ocazia de a vedea și alte fațete ale orașului nostru, de a-mi completa experiența, de a fi mai aproape de cetățeni. Unii ne privesc cu admirație, alții își feresc privirea când ne întâlnesc.

În seara asta rece, ne-a surprins și ne-a încălzit inimile un luptător de 12 ani, care s-a riscat să iasă din casă și să se apropie ne noi, pentru a ne felicita pentru că suntem de serviciu în stradă, pentru că se simte în siguranță când noi suntem la datorie și pentru a ne înmâna o medalie de mare preț, una aurie, primită pentru a se fi clasat pe cel mai înalt loc de pe podium, câștigată la primele concursuri de lupte, cu multă muncă și disciplină, cu eforturile părinților și dăruința celor ce i-au ghidat pașii în acest sport.

Îl felicit pe Cristian-Ionuț Năstasă din Piatra Neamț pentru gestul său de a ne ieși în cale, de a-și ceda o prețioasă medalie din palmaresul său și, alături de colegii din tura de noapte, îi mulțumim pentru admirația ce ne-o poartă. Suntem datori să facem o lume mai bună pentru el și toți ceilalți ce vin din urmă! Rămânem îndatorați pentru medalia “sacrificată” și îi transmitem micului luptător mult succes în tot ce face zi de zi și sănătate alături de toți cei dragi inimii lui!”, scrie pe contul lui de facebook, politistul Ovidiu Tocu, unde atasazeaza si un instantaneu cu politistii si militarii ”premiati”, alaturi de copilul cu medalie si suflet de aur.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.