CORNELIU VADIM TUDOR a murit in aceasta seara la ora 18:30, intr-un spital din Bucuresti, in urma unor complicatii medicale, el suferind de diabet de mai multi ani.

Corneliu Vadim Tudor a fost unul din marii oameni de cultura ai Romaniei, nu de putine ori fiind comparat chiar cu Nicolae Iorga. El a fost un nationalist de neoprit, jurnalist, orator, publicist, cronicar de sport, scriitor, poet, pamfletar si doctor in religie, unul din indrumatorii sai fiind marele scriitor Eugen Barbu. S-a remarcat mai ales prin constituirea Partidului Romania Mare in 1993, cel mai vechi partid politic din Romania, care a fost in Parlamentul Romaniei patru legislaturi, Vadim Tudor conducandu-l cu mana de fier ca lider absolut, el fiind senator al Romaniei pe listele aceluiasi partid, iar in anul 2000 a fost la un pas sa devina presedintele Romaniei dupa ce a ajuns in turul doi al alegerilor prezidentiale alaturi de  Ion Iliescu.

Presedintele PRM Neamt, Stejarel Nistor, s-a declarat extrem de mahnit de tragica veste, cu atat mai mult cu cat sambata a participat alaturi de Vadim la sedinta BPN- PRM: ” Nu pot sa cred. Sunt absolut siderat. Sunt socat. Sambata am fost prezent la sedinta Biroului Permanent National al PRM, unde, dupa terminarea lucrarilor am primit autograf pe ultima aparitie editoriala a lui Vadim Tudor. Transmit condoleante familiei liderului PRM! Este o veste cumplita pentru toti membrii PRM si pentru toti cei care l-au apreciat pe Vadim.”

Corneliu Vadim Tudor a fost si destul de controversat, el fiind necrutator cu adversarii sai politici si nu facea deloc economie de cuvinte atunci cand se lansa in atacuri la adresa celor despre care stia ca nu sunt “curati”, fapt pentru care i s-au adus adeseori acuzatii, de la extremism pana la colaborator al securitatii.

Vadim Tudor era casatorit si avea doua fiice. Transmitem condoleante familiei si Dumnezeu sa-l ierte!

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.