Au trecut 13 ani din momentul în care unul dintre cele mai vechi programe guvernamentale din România a intrat în funcţiune – proiectul “Cornul şi Laptele”, prin care fiecare elev din clasele preşcolare, şcoala primară sau cea gimnazială beneficiază zilnic de un pachet compus dintr-un produs de panificaţie şi unul de tip lactat.

Un raport publicat în luna martie 2015 de către Centrul Român de Politici Europene a confirmat în urma unei analize ceea ce mulţi părinţi, elevi, profesori şi chiar politicieni au vociferat în ultima perioadă. Programul “Laptele şi cornul” nu îndeplineşte scopurile sale iniţiale.

Conform contractelor câştigate prin licitaţie, în judeţul Neamţ sunt 5 distribuitori care împart zilnic produse de panificaţie plus lactate şi un distribuitor care se ocupă de mere. Licitaţiile deschise sunt organizate de către Consiliile Judeţene prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice. În ultimii ani, de corn şi lapte s-au ocupat firmele CIBIBON SRL, MAGNUS IMPEX SRL, PANAMAROM SRL, TIPOTRANS SRL şi COMPLEX AGROALIMENTAR. În luna Noiembrie 2014, contractele între Consiliul Judeţean şi furnizorii au intrat în vigoare până la data de 19 iunie 2015. În total, valoarea se ridică până la aproximativ 9 milioane de lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.