Actualizare stire- Reactia prefectului Lazăr: ”Măsurile astea să le ia la dumnealui la Grumăzești. Să-și vadă de borșul lui”

Stirea initiala: Președintele CJ Neamț cere măsuri ferme de protecție a populației împotriva coronavirusului si îi cere prefectului George Lazar sa instituie filtre de politie la intrarile in judetul Neamt.

Comunicat de presă, Consiliul Judetean Neamt:

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țară și situațiile alarmante înregistrate în multe state ale Uniunii Europene au atras o reacție fermă a conducerii Consiliului Județean Neamț în ceea ce privește asigurarea măsurilor de protecție a nemțenilor în fața virusului asiatic.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a solicitat tuturor instituțiilor publice punerea în practică a recomandărilor specialiștilor, astfel încât să fie eliminate riscurile apariției cazurilor de îmbolnăviri în județ.

          „Cer ferm Instituției Prefectului să dispună efectuarea de controale și filtre,  prin intermediul Poliției Rutiere și Direcției de Sănătate Publică, la intrările în Neamț, astfel încât absolut toate microbuzele și autocarele care efectuează transport internațional de persoane și care vin din țări în care se înregistrează cazuri de gripă asiatică să fie luate în evidență și puse sub supraveghere – carantină, autoizolare.

          Altă solicitare o adresez primarilor: vreau ca toți să aibă sub control absolut toate persoanele din comunităților lor, care vin din străinătate, să le țină sub supraveghere și să aibă în orice moment o evidență strictă a acestora!

          Fac un apel ferm către toate instituțiile din județul Neamț și la cetățeni, ca împreună să depășim această situație de criză impusă de coronavirus.

          În județul Neamț nu se înregistrează încă nicio suspiciune de îmbolnăvire, dar trebuie să luăm toate măsurile de protecție pentru a preîntâmpina orice situație nedorită!

          Nu în ultimul rând, îi rog pe cetățenii care vin din străinătate să dea dovadă de simț civic și să anunțe autoritățile, pentru a evita orice pericol pe care l-ar puterea reprezenta pentru cei din jur!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Începând de miercuri, 11 martie, în toate unitățile de învățământ – crește și grădinițe (de stat și particulare), școli și licee cursurile vor fi suspendate cel puțin până pe data de 22 martie. Termenul la care se va relua activitatea didactică depinde de evoluția situației coronavirusului în România. Este de preferat ca în această perioadă, când nu merg la cursuri, copiii și tinerii să evite să meargă în spații aglomerate, iar măsurile de la domiciliu privind asigurarea igienei personale să fie respectate cu strictețe.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. presupun că e vorba de autobuzele și microbuzele care au fost catapultate direct din Italia și nu au trecut prin controalele de la frontieră. cam asta-i logica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.