Doua noi corturi au fost amplasate noaptea trecuta de pompierii ISU in curtea Spitalului Judetean Neamt, la solicitarea conducerii unitatii medicale. Corturile sunt de dimensiuni medii, aproximativ 5/5 metri fiecare. ”Ca urmare a unei solicitări din partea Spitalului Județean din Piatra-Neamț, ISU Neamț a montat, în această seară, două corturi în curtea Spitalului. Corturile de triaj amplasate în curtea spitalului îşi încep activitatea din această seară, fiind  puncte de lucru ale UPU-SMURD și contribuie la preluarea numărului mare de pacienți COVID”, a transmis ISU Neamt seara trecuta, in jurul orei 20:30.

Anuntul ISU si operatiunea care avea loc la orele noptii, puteau duce cu gandul ca spitalul se confrunta cu o avalansa de pacienti, mai ales ca se mentiona ca ”se incepe activitatea in aceasta seara”, adica imediat dupa montarea corturilor.

La ora 23, corturile fusesera deja montate, insa la locul operatiunii, era pustiu, bezna, liniste si pace. Nici ambulante nu prea erau. La momentul sosirii reporterului tvmneamt, o singura ambulanta ajunsese la UPU, probabil cu pacient. De ce o fi fost nevoie sa se monteze corturile in puterea noptii… poate pentru impresie artistica.

Conform ISU Neamt, încalzirea in cele doua corturi ese asigurata cu niste dispozitive care daca temperatura la exterior scade sub 5 grade, nu mai fac fata asigurarii unei temperaturi optime la interior, deci nu este exclus sa asistam din nou la scene cum au fost cele din octombrie 2020.

Video- Pandemia bate omenia. Spitalul Județean Neamț, lagăr de exterminare, autoritățile tac mâlc

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.