În judetul Neamt au fost identificate in ultimele zile 7 focare de coronavirus, dintre care doua sunt la Spitalul Judetean Neamt, cu 16 angajati infectati si unul la Primaria Girov, unde cel putin 8 angajati fuseserea depistati pozitiv, se arata intr-un comunicat DSP Neamt:

-În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au fost depistate 2 focare COVID-19, în cadrul Secției Cardiologie și UPU. În total sunt infectați 16 salariați.

-La Complexul de servicii „Ozana” Târgu Neamț a fost depistat un focar de infecție cu Sars-cov-2. Cei 13 beneficiari și 5 salariați sunt covid pozitivi. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați de catre medici specialisti desemnati de catre DSP Neamt și nu au necesitat internare. Starea lor de sănătate este monitorizată zilnic de către personalul centrului și medicii de familie.

-La Centru de Ingrijire și Asistenţă Tg. Neamț, a fost depistat un focar covid 19. 35 de persoane sunt infectate cu Sars-cov-2, din care 15 de beneficiari. Unitatea a fost carantinată începând cu 18.10.2020. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați de catre medici specialisti desemnati de catre DSP Neamt. Starea de sanatate a beneficiarilor este
monitorizată de catre personalul sanitar al unitatii si medicii de familie ai acestora. Salariatii negativi vor continua serviciul cu masurile impuse pentru limitarea transmiterii SARS Cov2 (echipamente de protectie, dezinfectii repetate, distantare fizica) si testare la 7 zile conform metodologiei din 14.10.2020 si a prevederilor HGR nr.
856/2020.

-În cadrul unei primării din județul Neamț a fost depistat, un focar covid-19. În total sunt infectați 8 salariați. A fost efectuată dezinfecția generală, a fost reorganizată activitatea astfel încât să fie diminuate riscurile de infectare atât pentru angajați cât și pentru cetățeni.

-În cadrul a două centre rezidențiale pentru bătrâni din Bicaz și Dumbrava Roșie au fost depistate 2 focare covid19. În total sunt infectați 30 beneficiari și 11 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitățile a fost dezinfectate.

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 5.276 cazuri covid-19.
Au fost raportate 146 decese – 67 de femei și 79 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități. Au fost testate 16.123 persoane, fiind lucrate în total 48.456 teste.

Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț cu 446 cazuri și municipiul Roman cu 201 cazuri. Au fost înregistrate 71 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

În perioada 16 octombrie – 23 octombrie au fost raportate 656 cazuri noi și 13 decese. În prezent, 400 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 15 persoane confirmate covid și 2 suspecți sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț 3.126 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din județul Neamț”, se mai precizeaza in comunicatul DSP Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.