Inca doua persoane din judetul Neamt au murit dupa ce au fost infectate cu Covid 19, informeaza Grupul de Comunicare Strategica prin intermediul stirioficiale.ro. Ambele persoane ar fi fost infectate in spitale, dupa cum reiese din datele comunicate de autoritatile centrale.

Unul dintre cazuri este al unui barbat de 52 de ani care a fost internat in perioada 8-13 aprilie in spitalul din Targu Neamt, in aceeasi Sectie cu o alta persoana infectata. Este vorba despre femeia internata in noaptea de 10 spre 11 aprilie cand de garda era medicul Florin Apostoae. Ea a ajuns alaturi de pacienti neinfectati desi la internare prezenta simptome evidente de Covid 19. Barbatul a fost confirmat cu coronavirus si a murit ieri la spitalul judetean. ”Bărbat, 52 ani, jud. Neamt. Data internarii: 18.04.2020 – Spital Municipal Roman in ATI. Data recoltare: 19.04.2020. Data rezultat: 19.04.2020. Transferat la Spitalul Județean Piatra Neamț. Data deces: 20.04.2020. Istoric: 08-13.04.2020 a fost internat în Spitalul Orasenesc Tg Neamt pentru afectiuni hepatice; in Sectia unde a fost internat a existat un caz pozitiv Covid 19 (posibila expunere)/ Comorbiditati: ciroza hepatica virus B, encefalopatie hepatica”, informeaza stirioficiale.ro.

Barbatul este din comuna Tibucani si se banuieste ca ar fi fost infectat de asistenta sefa a Sectiei, care a avut contact cu femeia depistata pozitiv. Asistenta sefa a fost si ea depistata pozitiv la testul cornavirus si acum se afla internata la Spitalul Judetean Neamt. Intre timp, Sectia a fost inchisa fara sa se informeze DSP Neamt, iar personalul s-a autoizolat din proprie intiativa. Acest deces vine sa confirme inca o data daca mai era nevoie, ca la spitalul din Targu Neamt s-au produs greseli in serie, ale caror efecte extrem de grave incep sa se vada acum (Vezi AICIJale la spitalul Tg. Neamț! Secție închisă, asistentă șefă confirmată cu Covid 19).

Un alt caz de infectare in spital, este la unei femei care a murit astazi. Ea a fost internata la Spitalul Judetean Neamt in aceeasi sectie in care era internat un pacient cu Covid 19. ”Femeie, 84 ani, jud. Neamt. Data internarii: 11.04.2020 – Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – ATI cu insuficiență respiratorie acută. Istoric de internare 08-23.03.2020  în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț- Secția medicală pentru boală pulmonară interstițială, cardiopatie ischiemica. În sectie a existat un focar Covid 10. Test recoltat în 25.03.2020 cu rezultat negativ;  externată în data de  29.03.2020. Data debut: 09.04.2020 – febra, frison, dificultate la respiratie, tuse, frison. Data internare: 11.04.2020. Data recoltare: 11.04.2020. Data rezultat: 14.04.2020. Data deces: 21.04.2020. 11-14.04.2020  a fost internată în Secția ATI , apoi fiind stabilă s-a transferat în secția medicală. Pe data de 21.04.2020 –revine pe ATI cu  insuficiențî respiratorie acută. Comorbiditati: boala cardiovasculara, boala hepatica, dementa”, informeaza stirioficiale.ro.

Legat de dezastrul din spitalul de la Targu Neamt, mai trebuie mentionat ca actualul director, medicul Alexandru Patrascu, dadea asigurari in urma cu cateva zile ca situatia este sub control si ca nu sunt probleme deosebite, desi recunoastea ca la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) ar fi unele lucruri de indreptat. El spunea despre dezvaluirile tvmneamt.ro ca sunt atacuri la imaginea lui si a spitalului, insa ultimele evenimente îl contrazic flagrant si demonstreaza ca problemele din spitalul pe care îl conduce nu sunt deloc de ignorat si ar trebui macar in al unsprezecelea ceas sa lase orgoliile la o parte si sa spuna adevarul si sa ia masuri in consecinta, pentru ca vorbim despre vieti de oameni, nu despre imaginea publica a unuia sau altuia.

La spitalul din Targu Neamt ajung si pacienti de pe toata Valea Muntelui dupa ce drumul Bicaz- Largului a fost inchis pentru reparatii.

Citeste si Gafă colosală la spitalul Tg. Neamț. Femeie cu Covid 19, internată la un loc cu pacienți sănătoși. Ieri a murit

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.