Incidenta de raspandire comunitara in judetul Neamt, este tot mai scazuta, de la o zi la alta. Conform cifrelor transmise presei de Prefectura Neamt, astazi, 15 decembrie, incidenta este de 1,33 la mie fata de 1,34 ieri sau 1,58 in urma cu o saptamana.

Astfel, dintre judetele cu incidenta de peste 1 la mie, judetul Neamt este al doilea cu cea mai mica rata de raspandire, dupa judetul Olt. De asemenea, a scazut si numarul de imbolnaviri. 33 de cazuri au fost raportate in ultimele 24 de ore, fata de 67 cate erau raportarte in urma cu o saptamana, pe 8 decembrie. Judetul Neamt se claseaza astfel pe locul 4 in topul judetelor cu cel mai mic numar de imbolnaviri raportate in ultimele 24 de ore, dupa judetele Salaj, Gorj si Covasna.

Si numarul internarilor este mai mic. Astazi, in Spitalul Judetean Neamt erau internati 202 pacienti infectati cu coronavirus. În urma cu 2-3 saptamani, in spital erau internati aproape 300 de pacienti infectati.

Incidenta de raspandire comunitara este in scadere constanta si in Piatra Neamt, oras la un pas sa intre in carantina in urma cu 2 saptamani, dupa ce incidenta ajunsese la aproape 7 la mie. Astazi, incidenta este de 2,74 fata de 2,88 ieri. Ca urmare a remedierii situatiei, cel mai probabil joi, 17 decembrie, CJSU va ridica restrictiiile pentru sectorul HoReCa din Piatra Neamt. Scolile vor ramane in continuare inchise, restrictia fiind valabila la nivel national, insa este foarte probabil ca pe 11 ianuarie 2021, unitatile de invatamant sa se redeschida in judetele in care rata de infectare este una scazuta.

Daca acum 2 saptamani in judetul Neamt erau aproximativ 8 localitati in scenariu rosu (incidenta de peste 3 la mie), astazi, o singura localitate mai are incidenta de peste 3 la mie.

Lista cu localitatile din Neamt, unde incidenta este de peste 1,5 la mie:

Incidență cumulată a cazurilor Categorie localitate(municipiu, oraș, comună, sat) UAT incidenta
Incidență 1,5 – 3‰ locuitori MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ                         2.74
COMUNA BĂLŢĂTEŞTI                         2.67
COMUNA ALEXANDRU CEL BUN                         2.62
COMUNA DOCHIA                         2.40
COMUNA TUPILAŢI                         2.36
COMUNA CEAHLĂU                         2.09
COMUNA CRĂCĂOANI                         1.85
COMUNA PÂNGĂRAŢI                         1.85
COMUNA GÂRCINA                         1.84
COMUNA DUMBRAVA ROŞIE                         1.82
COMUNA TARCĂU                         1.76
COMUNA DĂMUC                         1.68
COMUNA POIANA TEIULUI                         1.65
COMUNA DOBRENI                         1.59
ORAŞ BODEŞTI                         1.53
MUNICIPIUL ROMAN                         1.53
Incidență peste 3‰ locuitori COMUNA NEGREŞTI                         3.84

 

La nivel national, in ultimele 24 de ore au fost raportate 6.171 de imbolnaviri, fata de peste 10.000 cate erau raportate in urma cu mai putin de o luna.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.