Orasul Bicaz a intrat in scenariu rosu, dupa ce incidenta de raspandire comunitara a ajuns astazi la 3,99 la mie. Surse din PSD afirma ca primarul Nicoale Salagean ar fi infectat cu Sars Cov2 si se trateaza la un spital din Bucuresti. Contactat de tvmneamt.ro, Sălăgean a confirmat ca este internat la un spital din capitala. ”Nu pot vorbi, am mai multe aparate pe mine. Da, sunt la un spital din Bucuresti, insa nici eu nu stiu daca sunt infectat, pentru ca mai astept niste rezultate. Nu am nici simptome”, a declarat primarul PSD de Bicaz, care a dorit sa intrerupa convorbirea, motivand ca este in timpul unor proceduri medicale.

Sursele tvmneamt spun insa ca primarul ar fi fost luat cu ambulanta de acasa la mijlocul acestei saptamani cu suspiciuni de infectare, internat si confirmat cu Covid 19 la Piatra Neamt, insa a fost apoi transferat la un spital din Bucuresti unde are o ruda medic, pentru a beneficia de îngrijiri medicale la standarde mult mai inalte decat la Spitalul Judetean Neamt.

Pana la aceasta ora, Primaria Bicaz nu a comunicat nimic oficial pe marginea acestui subiect.

Pe langa orasul Bicaz, in judetul Neamt mai sunt si trei comune in scenariu rosu: Bîra (4,99), Negrești (3,88), Agapia (3,57). In ultimele 24 de ore, in Neamt au fost confirmate 83 de noi infectari, incidenta in judet fiind de 1.33 la mie.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.