Numarul de noi infectari cu coronavirus creste de la o zi la alta in Neamt. In ultimele 24 de ore au fost raportate 68 de noi cazuri.

Cele mai multe dintre ultimele cazuri raportate, provin de la Caminul de batrani din Roznov, unde situatia este destul de grava. Potrivit surselor tvmneamt.ro (DSP nu a comunicat nimic oficial despre situatia de la Roznov si nici despre situatia din alte locuri din judet, unde se pare ca exista focare), din cei 49 de beneficiari testati, 36 sunt pozitivi si mai sunt in asteptare 9 teste. Dintre cei 36 de pozitivi, 5 au fost internati ieri in spitalul judetean, iar 6 urmeaza sa fie inernati astazi, cel putin unui dintre cei internati ieri, fiind la ATI.

Caminul din Roznov are 24 de angajati. Toti au fost testati, iar din 4 rezultate venite pana astazi, unul este pozitiv. La aceasta ora, ancheta epidemiologica la Roznov este inca in desfasurare, iar surse din interiorul DSP au declarat ca este foarte posibil sa se ia decizia carantinarii intregului camin, urmand ca angajatii sa intre in program de lucru de 2 saptamani, fiind deja comandate combinezoane si alte materiale de protectie pentru personal.

Acuzat ca ar fi refuzat sa se testeze si ca a gestionat criza necorespunzator, directorul caminului, Romeo Panaintescu a transmis astazi dimineata un comunicat de presa in care afirma ca beneficiarii pozitivi sunt asimptomatici si ca nu are incredere in testele facute de DSP Neamt, de aceea, va face restestari la un cabinet privat (Amanunte AICI)

In ultimele 24 de ore, la nivel national au fost raportate 1295 de noi infectari cu coronavirus.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.