Comunicat de presa DSP Neamt, privind situatia la zi a epidemiei de coronavirus: În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 2.282 cazuri covid-19. Au fost raportate 84 decese – 42 de femei și 42 de bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 11.919 persoane, fiind lucrate în total 33.823 teste. Începând cu 1 august a.c. au fost înregistrate 950 cazuri. Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra Neamț cu 124 din cazuri și Roman cu 93 din cazuri.

În perioada 28 august – 4 septembrie au fost raportate 218 cazuri noi și 5 decese (2 femei și 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani).

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare:

1. În cadrul Clubului de handbal feminin Neamț a fost depistat în ziua de 28 august un focar covid-19. În total sunt infectate 4 sportive. Cele 4 persoane, asimptomatice, au fost internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru restul echipei și antrenor a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei. Spațiile de cazare, antrenament și vestiarele au fost dezinfectate.

2. În cadrul Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman a fost depistat, în data de 29.08.2020 un focar covid-19. În total sunt infectați 32 de pacienți, care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru 25 de pacienți a fost instituită măsura de carantină. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.

3. În cadrul a 2 centre rezidențiale pentru bătrâni din comunele Alexandru cel Bun și Poiana Teiului au fost depistate focare covid-19. În total sunt infectați 20 de beneficiari și 1 salariat. Bătrânii au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

4. În cadrul sectorului economic-administrativ al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au fost depistate 2 focare. În total sunt infectați 8 salariați. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

În prezent, 273 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 7 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 63 suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1.547 persoane. Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 2.160 decizii de carantinare și 479 decizii de prelungire a izolării.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.