Sectorul HoReCa din Piatra Neamt, isi reia activitatea si la interior. In aceasta noapte (17/18 decembrie) expira restrictiile impuse pe 25 octombrie, dupa ce Piatra Neamt a intrat in scenariul rosu, cu o incidenta de raspandire comunitara care ajunsese la aproape 7 la mie.

Prefectul George Lazar a declarat astazi pentru tvmneamt.ro, ca nu este nevoie de o decizie CJSU in acest sens, iar restrictiile se ridica de la sine o data cu data expirarii termenului pana la care au fost impuse, respectiv 17 decembrie. Prin urmare, in sectorul HoReCa (Hotel Restaurant Cafenea), dar si in teatre, cinematografe, etc, se poate relua activitatea la interior incepand din acesta noapte (17 decembrie ora 0), insa cu conditia ca numarul persoanelor sa nu depaseasca 30% din capacitate.

Ridicarea restrictiilor vine dupa ce in ultima perioada, incidenta de raspandire comunitara in Piatra Neamt, s-a pastrat sub 3 la mie, astazi, 17 decembrie, fiind de 2,9 la mie, in usoara crestere fata de ultimele zile.

Conform datelor transmise presei de Prefectura Neamt, incidenta comunitara la nivelul judetului, este astazi de 1,4 la mie, printre cele mai mici din tara. In Spitalul Judetean Neamt, erau internate astazi 211 persoane infectate cu noul coronavirus, 7 dintre acestea, fiind la ATI. In ultimele 24 de ore, in judetul Neamt au fost raportate 71 de imbolnaviri, iar la nivel national au fost raportate 5.697 de cazuri, cu 7.640 de vindecari si 107 decese.

Lista localitatilor din Neamt unde incidenta este de peste 1,5 la mie:

Incidență cumulată a cazurilor Categorie localitate (municipiu, oraș, comună, sat) UAT incidenta
Incidență 1,5 – 3‰ locuitori COMUNA BĂLŢĂTEŞTI                         2.91
MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ                         2.90
COMUNA GÂRCINA                         2.86
COMUNA DOCHIA                         2.40
COMUNA TUPILAŢI                         2.36
COMUNA DOBRENI                         2.12
COMUNA TARCĂU                         2.05
COMUNA ALEXANDRU CEL BUN                         1.96
COMUNA SECUIENI                         1.90
COMUNA CRĂCĂOANI                         1.85
COMUNA DUMBRAVA ROŞIE                         1.82
COMUNA DĂMUC                         1.68
COMUNA CEAHLĂU                         1.67
MUNICIPIUL ROMAN                         1.58
Incidență peste 3‰ locuitori COMUNA TAŞCA                         3.89
COMUNA NEGREŞTI                         3.29

 

Later EDIT- Prefectura Neamt a transmis in urma cu scurt timp, o informare oficiala privind HoReCa: Datorită incidenței scăzute din ultimele zile, sub 3 la mia de locuitori, și totodată finalizându-se perioada de 14 zile cu restricții pentru Municipiul Piatra Neamț și comuna Pângărați, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 18 decembrie 2020, ora 8.00, încetează măsura suspendării unor activități economice, dispusă prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț nr. 94/2.12.2020, pentru municipiul Piatra Neamț și comuna Pângărați.

Se reiau activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00, activitățile cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat primăriilor celor două unități să  informeze agenții economici de pe raza unității adminitrativ teritoriale privind posibilitatea reluării activităților care au fost suspendate, începând cu data menționată.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.