COVID a iesit din pauza de vara. Pentru cine nu stie, presedintele Iohannis declara pe 9 iulie ca ”Pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia revine cu noi şi noi variante, mutaţii ale virusului şi singura protecţie este vaccinul”. Asadar, dupa luni de zile in care sute de mii de romani s-au ingramadit in concedii pe litoral sau in statiunile de munte, nu s-a inregistrat nico crestere. Odata cu terminarea vacantelor insa, numarul cazurilor explodeaza.

În judetul Neamt a devenit mai clar ca niciodata, ca virusul a terminat vacanta, pentru ca potrivit ultimelor date transmise presei de Prefectura Neamt, numarul de cazuri a explodat in judet, ajungand astazi la 123 de cazuri fata de 60-65 cate erau saptamana trecuta. Cele mai multe cazuri si cea mai mare crestere se inregistreaza in Piatra Neamt, unde sunt 41 de cazuri. Culmea, la Roman, al doilea oras ca marime din Neamt, este un singur caz. Incidenta pe judet s-a dublat fata de saptamana trecuta, ajungand la 0,22 la mie.

In Neamt sunt acum 4 comune in scenariu galben, dupa ce incidenta a depasit 1 la mie.

Vezi si

Cum se face valul 4. Orice răceală va fi Covid. Medicul Jurma: Orice “răceală” în perioada următoare este cel mai probabil infecție cu tulpina indiana Delta

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Vine vacanta de iarna . Iar vine o pauza atunci, pentru că vine Moș Crăciun .
    Și nici un virus serios nu lucrează în paralel cu Moș Crăciun.
    După aia iar pauză, de Paști .O tinem din pauză în pauză .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.