Deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, a anuntat ca Guvernul a alocat bani pentru acoperirea pagubelor produse de inundatii, urmand ca acestia sa fie dirijati catre fiecare gospodarie afectata, fara ancheta sociala si fara ca proprietarii sa depuna vreo cerere, ci doar in baza evaluarii unei comisii de la nivelul Prefecturii Neamt. ”Inundatiile au provocat pagube si in comunele Ceahlau si Grinties. Ieri am fost si acolo si alaturi de domnii primari Dumitru Coroama si Dorel Ichim am incercat sa facem o evaluare si sa gasim solutii pentru a veni in ajutorul celor ale caror gospodarii au fost inundate. Le-am transmis ca banii de la Guvern alocati pentru diminuarea pagubelor vor fi acordate rapid, fara ancheta sociala sau fara a depune vreo cerere, in baza evaluarii unei comisii constituite la nivelul judetului, prin ordinul prefectului George Lazar, cu semnatura acestuia si a primarului localitatii afectate.

Cuantumul sumelor acordate va fi stabilit în funcţie de gradul de afectare a locuinteu si bunurilor. Am constatat ca drumul national a fost rapid evacuat si deblocat de catre autoritatile administratiei SJDN (Sectia Judeteana Drumuri Nationale) lucru care nu s-a intamplat unde era necesara interventia si pentru deblocarea drumurilor aflate in subordinea Consiliului Judetean Neamt”, scrie Mugur Cozmanciuc.

Sambata, Mugur Cozmanciuc si prefectul George Lazar au facut un tur al comunelor de pe Valea Muntelui, afectate de inundatiile din ultima saptamana.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.