Deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, da asigurari ca bugetul Guvernului PNL pe anul 2020 asigură creșterea salariilor, pensiilor, creșterea nivelului investițiilor publice și fonduri pentru Autostrada Unirii. ”Prin bugetul propus de Guvernul PNL pentru anul 2020 se asigură creșterea salariilor, pensiilor și creșterea nivelului investițiilor publice. Și, cel mai important, este prevăzută finanțarea marilor proiecte de infrastructură, inclusiv pentru autostrada Unirii.

Județul Neamț și zona Moldovei au parte de susținerea Guvernului pentru a se dezvolta prin proiecte care vor aduce plus valoare și vor crește nivelul de trai.

Este pentru prima dată în ultimii ani de zile când bugetul de stat este realizat pe cifre reale, în mod responsabil față de cei care contribuie prin taxe și impozite la constituirea bugetului. PNL dă dovadă de respect față de cetățeni și suntem preocupați să cheltuim fondurile publice în mod responsabil și cu efecte maxime.

Drept dovadă, la elaborarea bugetului pe anul 2020 s-au prevăzut următoarele: sunt înghețate salariile demnitarilor, este redusă subvenția pentru partidele politice, se interzice cumulul pensie/salariu pentru angajații din sectorul public, se interzic detașările din sectorul privat în sectorul public, au fost raționalizate cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor publice. Au fost luate măsuri care să genereze economii la bugetul de stat, astfel încât să poată fi respectate celelalte angajamente legale referitoare la pensii și salarii.

Bugetul pe 2020 are în vedere o creștere economică de 4,1% și o pondere a investițiilor de 4,5%, respectiv mai mare decât în 2019 cu 6,3 miliarde de lei, și o rată a inflației de 3,1%” se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Mugur Cozmanciuc.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.