Comunicat de presa, Mugur Cozmanciuc, Deputat – Președintele PNL Neamț:

Mă voi implica activ pentru a ajuta asociațiile de proprietari din Neamț și din întreaga țară! Sunt necesare modificări la Legea nr. 196/2018

Vineri, 4 octombrie 2019, am organizat o întâlnire cu președinții asociațiilor de proprietari din municipiul Piatra Neamț.

Pe agenda dezbaterilor s-au aflat problemele pe care le întâmpină președinții asociaților în activitatea pe care o desfășoară și care ar fi cele mai optime soluții pentru a fi rezolvate.

Mi-am dorit să organizez această întâlnire pentru a putea purta un dialog util, în urma căruia să rezulte soluții viabile pentru rezolvarea problemelor existente. Calitatea vieții pietrenilor este legată și de condițiile în care locuiesc. Mă bucur că am putut să port acest dialog și din calitatea de deputat voi acționa pentru a susține modificările legislative care au fost propuse”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

La această dezbatere au mai participat primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Piatra Neamț Dragoș Seceleanu, directorul societății publice Locativserv Vladimir Togan și persoane din compartimentul specializat al primăriei Piatra Neamț.

În cadrul dezbaterii s-a discutat despre următoarele aspecte:

  • Problemele întâmpinate de asociațiile de proprietari în funcționarea, conducerea și organizarea lor din cauza unor prevederi ale Legii nr. 196/2018;
  • Propuneri, amendamente legislative de îmbunătățire a Legii 196/2018 pentru a ușura funcționarea, conducerea și organizarea asociațiilor de proprietari;
  • Găsirea unor soluții în ceea ce privește depozitarea selectivă a gunoiului menajer, în contextul proiectului de modernizare a europubelelor;
  • Necesitatea implementării unui program la nivel național care să vină în sprijinul asociațiilor de proprietari în ceea ce privește reabilitarea acoperișurilor, a șarpantelor, a teraselor, dar și a elementelor de instalații având în vedere starea avansată de uzură.

În urma discuțiilor am anunțat că voi participa, în data de 11 octombrie, la întâlnirea Uniunilor/Ligilor Asociațiilor de Proprietari, pentru a prezenta propunerile formulate la Piatra Neamț, pentru a fi adaptate și transpuse în amendamente, în vederea modificării Legii 196/2018, în Parlamentul României.

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. pai nu voi , liberalii , ati distrus asociatiile de proprietari , pentru a le pune la dispozitia interlopilor ?
    exemplu : asociatia 96 obor piatra – neamt , si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.