Deși astazi bugetarii s-au intors la lucru, la Publiserv Piatra Neamt (director Valentin Savin), pare sa se fi intrat intr-o vacanta prelungita de Crăciun. Altfel nu se explica de ce în aceasta dupa-amiaza, in oras se circula ca la Polul Nord, in conditiile in care au fost emise avertizari peste avertizari, iar vremea s-a inrautatit de 2-3 zile, ba chiar au fost si perioade de ore bune in care nu a mai nins, iar Publiserv, firma care are contract de deszapezire de 700.000 de euro cu Primaria, ar fi avut timp berechet sa intervina.

Nu are nimeni pretentia sa vedem carosabil curat ca lacrima, pentru ca inca ninge, dar, în jurul orei 13, toate strazile din oras erau sub un strat gros de gheata si zapada. Pe unde este trafic mai intens, gheata se topise, insa asfaltul era acoperit cu zapada framantata, semn ca la un moment dat a dat cineva cu niste sare si… atat. Pe strazile din cartiere insa, este dezastru, unele dintre ele fiind adevarate derdelușuri (vezi mai jos str. Schitului)

Iata cum arăta o parte din oras in jurul orei 13:

-str. Cetatea Neamtului

-str. 1 Decembrie 1918

-str. Petru Rares

-str. Stefan cel Mare

-bulevardul Decebal

-bulevardul Traian

-str. Fermelor

-str. Schitului

-Calea Romanului (str.Mihai Viteazul)

In aproximativ o ora si jumatate, nicaieri in oras nu a fost vazut vreun utilaj Publiserv, insa, surpriza. Pe str. 1 Decembrie 1918, in jurul orei 14:10, un utilaj cu nr. de inmatriculare B 105 SPS, gonea cu mare viteza pe directia OCOL (iesire spre Targu Neamt). In urma lui nu se vedeau urme de deszapezire, insa misterul a fost imediat lamurit.

In loc sa-si continue deplasarea pe str. Cetatea Neamtului, singurul utilaj Publiserv vazut in trafic in ultimele ore, a virat pe strada dinspre Padurea Balaur, a infipt lama in asfalt si a inceput sa curete rapid strada. Probabil ca o fi fost vreo comanda speciala de la vreun ”smecher” care are casa in zona, dar asta, doar directorul Publiserv ar putea lamuri, el fiind coordonatorul operatiunilor de înzapezire in Piatra Neamt.

Avand in vedere ca este a doua oara in acest sezon când își demonstreaza incompetenta pe bani publici, directorul Publiserv, Valentin Savin (foto), ar trebui sa-si ia bilet de Savinesti (spre domiciliu) doar dus.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.