Creșa din Speranța, soluția propusă de Primăria Piatra-Neamț pentru criza locurilor din învățământul antepreșcolar, a intrat în faza înscrierilor

Comunicat- Primăria Piatra Neamț: Criza locurilor în creșele din Piatra-Neamț a fost depășită prin implicarea primăriei și dialogul cu părinții copiilor. Propunerea de a se amenaja spațiul de la noua gradiniță Speranța a fost, inițial, privită cu reticiență, însă după vizitele la fața locului, cei implicați au ajuns la concluzia că acesta este soluția cea mai bună pentru a depăși acest blocaj, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a creșelor din oraș și construirea altora noi.

Invităm pe această cale părinții să depună acordurile și cererile de înscriere la sediul Creșei Piatra-Neamț de pe strada Mihai Eminescu, nr. 6, sau electronic la următoarea adresă de email: cresapiatraneamt@primariapn.ro

Pentru ca Primăria Piatra-Neamț s ă demareze amenajarea spațiilor pentru creşă în cartierul Speranţa, este nevoie de minimum 15 solicitări/grupă.

În imobilul nou al Grădiniţei Speranţa pot fi amenajate, într-un timp relativ scurt, trei grupe de creşă (cu aproximativ 60 de locuri).

Termenul limită de depunere a acestor documente este de 20 iulie 2023.

În ultimii 2 ani am dermarat investiții record în infrastructura educațională din Piatra-Neamț, învățământul antepreșcolar fiind una dintre prioritați. În luna octombrie a anului trecut am finalizat proiectul de modernizare a Creșei Mărăței, iar în toamna acestui an se va finaliza proiectul de modernizare a Creșei Precista. În acest an am demarat construcția a două noi obiective: creşa medie din Văleni, cu o capacitate de 70 de locuri, şi creşa mică de pe strada Mihai Viteazul, cu o capacitate de 40 de locuri. La finalul anului 2025, în Piatra-Neamț vor fi disponibile 400 de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară”,  a declarat Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea.

I.C.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.