Iepurii nu sunt greu de crescut, fiind putin pretentiosi la hrana si adapost. Din pacate, obiceiul taranilor de a creste, pe langa alte animale, si cativa iepuri a cam disparut. Cauza: iepurii de carne nu pot fi crescuti dacat pentru autoconsum… Din ce in ce mai rar iepurii se vand in viu prin targuri si piete. Mai e si lipsa unui abator autorizat. Toate astea au dus la pierderea interesului pentru aceasta indeletnicire. Fermierii nici nu-si dau seama ce pierd. Socoteala e simpla: daca o familie de la tara ar investi in cumpararea, pentru inceput, a zece iepuroaice si doi iepuroi pe care i-ar creste doar cu ce ierburi si alte resturi vegetale de prin gospodarie, nu ar mai cheltui nici un ban pentru a cumpara carne. Un iepure viu, cumparat dintr-o sursa autorizata, cu toate vaccinurile asigurate, costa in jur de 25 de lei cu TVA inclus. Este si varianta mai putin recomandata de a cumpara iepurii de pe piata libera, nevaccinati, la doar 15 lei/bucata. O afacere adevarata la o ferma traditionala de iepuri se poate dezvolta daca ai macar 50 de iepurasi. In afara de carne si exemplare vii pentru reproductie, se pot valorifica si blanitele. Fermierul poate invata sa le prelucreze singur.