STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) este considerat principalul vinovat in scandalul care zguduie Romania, dupa ce s-a descoperit ca Alexandra, una dintre fetele ucise la Caracal, nu a putut fi salvata din mainile criminalului, desi a sunat de 3 ori la 112. STS a localizat eronat de mai multe ori locul din care s-a facut apelul, intarziind ore intregi interventia autoritatilor.

Premierul Dancila a somat pe directorul STS sa explice cu exactitate ce s-a intamplat, si deja sunt voci care cer demisia sau demiterea acestuia.

Generalul maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca este director al STS de pe 1 august 2018 si este originar din comuna Savinesti, judetul Neamt.

Ionel Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfășurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale şi militare. Până în prezent, a ocupat funcția de Adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.

CV – General maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca

Data nasterii: 08.07.1966;

Locul nasterii: localitatea Savinesti, judetul Neamt;

Starea civila: casatorit, 2 copii;

Studii

Academia Tehnica Militara – Facultatea de Electronica si Informatica, promotia 1990;

Cursuri de pregatire in Germania, Anglia, Suedia, Franta privind echipamentele de telecomunicatii speciale;

Programul E.M.B.A. al Institutului de Afaceri si Administratie Publica ASEBUSS – Kennesaw State

University, promotia 2004;

Colegiul Superior de Securitate Nationala, promotia 2006.

Activitatea profesionala, în Serviciul de Telecomunicatii Speciale

1990 – 1997- -ofiter tehnic la Directia Radiocomunicatii;

1997 – 2001 -sef birou si sef sector la Directia Radiocomunicatii;

2001 – 2005 – loctiitor al sefului Directiei Radiocomunicatii.

2005 – adjunct tehnic al directorului serviciului de telecomunicatii speciale (din 07.12.2005 prin HOTARAREA C.S.A.T. nr. 163 din 07.12.2005)

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Suspect este un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, tată a trei copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. BINE CA STS-ISTII AU SALARII DE ZECI DE MII DE RON/LUNA , SPORURI DE STRES , CONCEDII DE ODIHNE DE 3 ORI MAI MARI CA ALTII , SISTEME INTERNE DE RECREERE F. BINE PUSEBLA PUNCT SI ALTE FACILITATI, VIATA OAMENILOR NU ARE NICIO VALOARE PT. EI!!!

 2. principalii vinovati sunt politistii , apoi STS .
  uitati repede , domnilor jurnalisti , complicitatile pe care le aveti in privinta distrugerii sistemului 112 .
  cum impreuna cu sefii imbecili din politie , pompieri , doctorite de la ambulanta – numeati nebuni pe cei ce apelau serviul 112 ( abuziv ).
  uitati si musamalizati abuzurile grosolane ale gunoaielor in uniforma , amenzile aplicate ilegal , amenintarile efectuate cand oamenii demasca activitatile crimei organizate din acest oras .
  au ajuns cetatenii sa se teama de gunoaiele in uniforma si roba , sa le fie frica sa se adreseze unor scursuri din politie , parchet si justitie .
  iresponsabili care incita copii la infractiuni , judecatori si procurori imbecili si politisti pe masura .
  uitati si musamalizati drama , de acum cateva zile , din judetul nostru plin de idioti , cand niste tineri au cazut in prapastie cu un atelaj hipo . cums-a procedat la 112 , nu ca la caracal ?
  nu mai aruncati cu vorbe aiurea , cot la cot cu tablan , ca oamenii sunt nebuni . mai bine verifica cum s-au musamalizat dosarele de droguri , cum au scapat cei din 2013 ( politisti si copii ) fara o zi de inchisoare ; apropo de declaratiile voastre cu pedofilii – verificati unde este angajat traficantul de droguri spalat de colegii politisti , procurori si judecatori locali .
  gunoaiele din politia romana , cea locala si jandarmerie – alaturi de imbecila de operator STS care era de serviciu la 112 in noaptea de 23. 07 2019 – ar trebui sa taca si sa se ascunda . am cerut drept proba inregistrarea convorbirii telefonice in planfgerea penala inaintata , la fel ca in data de 09.03.2019 . orele 12.00 .
  sa facem comparatie intre caracal si piatra – neamt .
  un gunoi , ma numea dus cu capul .
  va promit ca va veni la piatra – neamt un control adevarat la politie , parchete si judecatorie care sa controleze dosarele penale , imaginile video si nu foi de parcurs .
  nu in ultimul rand , opinia publica in acest oras este inexistenta . un oras de zombi , de inculti si de drogati .
  uitati-va la mizeria din acest oras de manelisti si folcloristi , la gastile de cartier , formate din copii . vedeti ce poate spune un dobitoc de judecator in hotararea 2845/2019 .
  de ce este nevoie ca magistratii , alaturi de procurori sa raspunda penal atunci cand , in mod vadit , sprijina infractorii .
  intrebati gunoaiele de la parchet si politia ce au incercat sa fac in dosarul 1742/2018 .
  dupa aceea sa va vad daca mai sunteti bascaliosi .

 3. decat sa va scoateti ochii intre voi , dragi jurnalisti , mai bine ati avea o atitudine decenta , colegiala si deontologica , servind interesele amaratilor de cetateni , nu ale putregaiurilor din acest judet .

 4. To(n)ti cei care au ajuns in functii chie in institutiile statului ticalos, sunt niste securisti, oameni fara caracter, vanzatori de tara si de neam! Si ofiterii din servicii si procurorii, politistii samd sunt avizi doar dupa putere si bani, in rest, respectarea constitutiei, cat si a legii este pt ei ceva de domeniul SF-ului! O tara plina de cancer de la presedinte pana la ultimul tilicar sef de post!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.