Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au încheiat procesul crimei de la spital, iar uciderea Ancăi Patriche de către soţul ei, în biroul pe care victima îl avea în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a fost aspru pedepsită. Este vorba de 24 de ani de închisoare şi daune de peste 750.000 de euro, cele mai mari acordate vreodată de o instanţă din Neamţ într-un proces de omor, scrie Monitorul de Neamt

O parte din despagubirile stabilite de instanta trebuie suportate de Spitalul Judeţean, angajatorul victimei, dupa ce soţul ucigaş, Dumitru Sebastian Patriche, a fost găsit vinovat de omor calificat şi a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.

Judecătorii l-au obligat să-i plătească fiului daune materiale pentru pierderea mamei de 10.000 de lei şi daune morale de 375.000 de euro. Aceleiaşi părţi civile, spitalul îi datorează 125.000 de euro, daune morale. Către soacra sa, Patriche este bun de plată cu daune materiale de 10.000 de lei, plus daune morale de 187.500 de euro. Şi spitalul a fost obligat la plata unor despăgubiri morale de 62.500 de lei către femeia care şi- a pierdut fiica, mai noteaza sursa citata.

Dupa comiterea crimei s-au gasit grave nereguli in ceea ce priveste siguranta cadrelor medicale si a pacientilor din Spitalul Judetean Neamt. Imediat, atat conducerea spitalului de la acea vreme, cat si reprezentantii CJ Neamt (institutie in subordinea careia se afla spitalul) au facut declaratii publice cum ca vor lua masuri urgent, mai ales ca DSP a emis mai multe recomandari in acest sens, in urma unui control. A trecut peste un an, insa nimeni nu a mai facut nimic pentru a asigura protectia oamenilor din spital. Ba mai mult, 15 pacienti aveau sa moara arsi de vii in incendiul de la ATI.

Filmul crimei de pe 10 ianuarie 2020:

VIDEO- foto. Detaliile crimei de la spitalul din Piatra Neamț. Victima era terorizată de criminal

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.