Troleibuzul SA si-a interupt activitatea pe termen nelimitat, incepand de astazi, 4 octombrie. Dupa cum era foarte usor de aniticipat, criza in care a intrat operatorul de transport in comun a devenit imediat pretextul ideal pentru atacuri politice. In loc sa se caute căi de comunicare intre toti factorii responsabili pentru gasirea unei solutii in vederea rezolvarii situatiei atat de grave, o parte dintre politicieni prefera sa puncteze electoral in preajma alegerilor electorale, aruncand pisica in curtea adversarilor. Că se va ajunge la prabusirea Troleibuzul, putea sa-si dea seama si un elev de scoala gimnaziala, imediat dupa ce Guvernul a interzis CJ Neamt sa mai suporte subventiile pentru compania pe care o are in subordine. Decizia Guvernului este una cat se poate de normala de altfel. Doar doua judete (Neamt si Arad) mai ramasesera pe lista celor care plateau din bugetul intregului judet, pentru transportul in comun din cateva localitati. In cazul judetului Neamt, contribuabilii din tot judetul suportau 80% din costurile pentru transportul in comun din 4 comune si doua orașe (Roznov si Piatra- Neamt), ceea ce este mai mult decat o aberatie. De ce sa plateasca cetatenii din Sabaoani de exemplu, sau din Ceahlău, pentru transportul in comun de la Gîrcina, Savinesti sau Alexandru cel Bun?

Ca o fi simpatic Arsene sau antipatic, ramane de discutat, dar daca CJ Neamt nu mai are suport legal sa plateasca subventii pentru Troleibuzul, acest lucru a cazut in sarcina primariilor localitatilor in care Troleibuzul avea trasee, lucru iarăși cât se poate de normal. Vrei transport, platesti. E mai simplu decat bun ziua. Cat timp s-a asigurat transport cu banii altora, adica de la CJ Neamt, primarii din Piatra- Neamt, Gircina, Alexandru Cel Bun, Dumbrava Rosie, Savinesti si Roznov, nu au spus nici Pâs! In cele trei luni de cand CJ Neamt nu mai poate plati pentru Troleibuzul, niciunul dintre primarii din localitatile afectate nu s-a dat cu fundul de pamant sa caute solutii. Incepand de aseara insa, dupa anuntul Troleibuzul, toti se dau de ceasul mortii, pun la cale intalniri, discutii, strategii, vezi Doamne, nu mai pot de grija navetistilor.

Primul care a simtit miros de sange, a fost primarul PNL, Dragos Chitic. Aseara, imediat dupa ce presa a anuntat ca autobuzele nu mai ies pe trasee, Chitic a iesit cu un atac pe facebook, la Arsene si CJ. Tot aseara, tot pe facebook, au punctat electoral la aceeasi maniera si alti membri PNL. Astazi, consilierii judeteni PNL au trecut la next level si au transmis un comunicat de presa cu un atac… sigur ca da, tot la Arsene si CJ Neamt. Rezolvarea problemei nu o are niciunul dintre cei care arata cu degetul, desi fiecare are partea lui de responsabilitate. De ce sa-ti bati capul cand e mai usor să punctezi electoral, in timp ce sute de oameni stau pribegi prin statii.

Liberalii vor sa se gaseasca solutii. Cine sa le gaseasca, nu mai spun, si cer totodata demisia primarului Ion Rotaru din fruntea ADI Urbtrans. Si gata, au rezolvat problema. Rotaru e de la PSD, si in viziunea liberalilor, demisia lui de la ADI Urbtrans a scoate autobuzele din nou pe trasee. Sau sunt alte planuri si le incurca Rotaru că e de la PSD?

Comunicat de presa, PNL Neamt:

Consilierii județeni liberali: Conducerea CJ Neamț și președintele Ionel Arsene își bat joc de pietreni! Din cauza incompetenței lor au ajuns să sisteze transportul public local!

Pietrenii și nemțenii din localitățile Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești și Roznov au ajuns să fie batjocoriți de conducerea Consiliului Județean Neamț. Societatea Troleibuzul SA, unde Consiliul Județean Neamț deține peste 97% din acțiuni, a anunțat că de vineri, 4 octombrie, își suspendă activitatea pe termen nelimitat.

Din cauza incompetenței celor de la Consiliul Județean s-a ajuns în această situație dezastruoasă, din cauza căreia au de suferit pietrenii și sute de nemțeni din localitățile din apropiere.

Deși președintele PSD al Consiliului Județean Ionel Arsene se tot laudă că salvează Neamțul, realitatea demonstrează (a câta oară?!?) că nu dă nici măcar doi bani pe nevoile cetățenilor.

Decizia de sistare a transportului public, care a fost anunțată în bătaie de joc pe o pagină de Facebook, este una absurdă, cu efecte grave asupra cetățenilor!

Mai mult chiar, conform contractului dintre societatea Troleibuzul SAși ADI Urbtrans o astfel de decizie trebuie anunțată cu 90 de zile înainte.

Grupul consilierilor liberali județeni solicită celor responsabili să revină asupra acestei decizii, să asigure transportul local pentru pietreni și pentru nemțenii din localitățile Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești și Roznov. Totodată, în regim de urgență să găsească soluțiile adecvate pentru rezolvarea acestei crize, iar cei vinovați să își dea demisia! Totodată, președintele ADI „Urbtrans”, primarul PSD Ion Rotaru, să își dea demisia de urgență, iar membrii CA Troleibuzul să fie demiși!

Stimate domnule președinte al Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene nu vă mai bateți joc de cetățeni! Din păcate, în acest moment putem să constatăm că cei de la PSD, prin toate acțiunile iresponsabile din ultima perioadă, vor să distrugă județul Neamț!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.