Un barbat din Roman avea o bomba in gradina, insa n-a stiut nimic, pana ieri, cand a descoperit-o in timpul unor lucrari agricole. El a anuntat imediat la 112, proiectilul fiind ridicat in siguratna de pirotehnisti, anunta ISU Neamt:

Miercuri, 11.04.2018, la ora 18:24, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că municipiul Roman, str. Fabricii a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil cumulativ cal. 125 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un bărbat, în vârstă de 59 de ani, în timp ce efectua lucrări de sezon pe un teren agricol proprietate personală. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Loading...

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. a)să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;
Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.