Castigurile personalului care va asigura campania de vaccinare in centrele de vaccinare, nu sunt deloc de neglijat. Primariile pe teritoriul carora vor fi functiona astfel de centre, cauta deja medici, asistenti si registratori, care vor fi platiti la ora.

Conform unui anunt facut public de primaria Borlesti de exemplu, personalul din centrele de vaccinare va lucra cate 12 ore pe zi, de la ora 8 la ora 20, de luni pana duminica. Daca vor fi gasiti suficienti oameni, se va lucra in doua ture, insa cel mai probabil, in cele mai multe centre, se va lucra intr-o singura tura de 12 ore. Un medic este platit cu 100 de lei/ora, un asistent medical cu 50 de lei/ora si un registrator, care nu este neaparat nevoie sa fie cadru medical, va fi platit cu 25 de lei pe ora.

Astfel, un medic ar putea castiga 1.200 de lei pe zi si poate ajunge si pana la 36.000 de lei pe luna daca va fi singur pe centru, sau 18.000 de lei pe luna daca va lucra in ture. Un asistent medical ar putea castiga intre 9.000 de lei si 18.000 de lei pe luna, iar un registrator, intre 4.500 si 9.000 de lei.

Incepand de astazi, 15 ianuarie, se pot face programarile pentru personaele care intra in etapa a II-a de vaccinare. In judetul Neamt, primul vaccin din aceasta etapa ar trebui sa se faca luni, 18 ianuarie. Vor functiona in total 28 de centre de vaccinare si vor fi si doua caravane, insa conform unor surse medicale, nu toate centrele vor fi deschise de luni. Din cauza intarzierii unor formalitati pentru amenajare, ar putea fi deschise intre 5 si 10 centre. Aceleasi surse au declarat pentru tvmneamt.ro, ca la ora asta, stocul de vaccinuri atribuite judetului Neamt, este insuficient daca s-ar deschide toate centrele de vaccinare.

Cheltuielile cu plata personalului, infiintarea, dotarea si functionarea centrelor, vor fi suportate de Ministerul de Finante, insa acest aspect urmeaza sa fie reglementat in orele sau zilele urmatoare, printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.