Trupa de teatru a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni a reușit performanța de a obține premiul special al juriului la Festivalul Național de Teatru I.L.Caragiale care a avut loc în perioada 14-16 iunie la Ploiești. Evenimentul a reunit peste 140 de copii și adulți cu dizabilități din județele Argeș, Bacău, București, Călărași, Constanța, Harghita, Neamț și, bineînțeles, Prahova, care au prezentat momente de teatru, concurența fiind acerbă. „Actorii“ de la Păstrăveni au prezentat pe scena festivalului piesa „Vizită“ a lui Caragiale, fiind vorba despre un teatru-mut. Expresivitatea și talentul beneficiarilor a reușit să impresioneze juriul format din actori și oameni de cultură din județul Prahova care au răsplătit prestația nemțenilor cu ropote de aplauze, hohote de râs dar și cu premiul special, considerând că pantomima lor a fost foarte reușită.

Cu câteva zile în urmă, pe data de 10 iunie, alți „actori“ din aceeași trupă de teatru de la Păstrăveni au participat la Festivalul internațional de teatru de stradă Povești și Vise de la Arad unde au prezentat un moment emoționant – Dansul Cărucioarelor – dar și un moment vesel „Charlie Chaplin“, reușind de asemenea, să primească premiul special. „Aceste performanțe au în spate o muncă titanică întrucât fiecare gest ce trebuie însușit de acești actori speciali implică pe lângă talent și multă pasiune și tenacitate din partea personalului. Iată însă că roadele muncii se văd iar beneficiile pentru persoanele cu dizabilități sunt imense pentru că pot dovedi că prin muncă și talent își pot depăși condiția și pot crea un plus de valoare și diversitate societății. Îi felicităm pe toți și suntem mîndri de reușitele lor“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Trupa de teatru a Centrului Păstrăveni a fost înființată acum mai bine de 7 ani, inițial cu scopul de a-i implica pe beneficiari în diverse activități terapeutice. În timp, aceștia au dovedit că sunt talentați și muncitori astfel încât au prins curajul de a participa la competiții de profil. De-a lungul anilor au obținut numeroase premii și trofee iar în 2015 au reușit performanța să fie invitați speciali la un eveniment de anvergură ce a avut loc la Biblioteca Națională din București.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.