Senatorul PSD de Neamt, Dan Manoliu mai pune din cand in cand pe contul sau de facebook franturi din laborioasa sa activitate in Senatul Romaniei. Pe cele mai multe dintre ele probabil ca nici el nu le intelege, dar e bine sa fie acolo, ca sa vada electoratul sudoarea fruntii parlamentarului. Ultima lui postare, facuta ieri (7 martie) arata ca senatorul Manoliu a fost cosemnatar al unei propuneri legislative privind ”menţinerea ciclului nuclear integrat”

O fi bine si cu ciclul asta nuclear integrat, dar noi la Neamt nu prea avem drumuri, podurile se cam prabusesc, maidanezii ne dezoseaza si mai avem o mare problema despre care nici un parlamentar de Neamt nu indrazneste sa deschida gura: doi copii ai unui medic din Piatra- Neamt sunt tinuti ostatici de aproape 3 ani acuș, in Finlanda. Nu ar fi mai nimerit sa se ocupe domnul senator Manoliu si de chestii din astea pentru care nu trebuie sa fii specialist in fizica nucleara si sa ne mai lase cu rapoartele astea insipide?

Cat despre mina aia de uraniu de la Grinties despre care zice senatorul Manoliu ca s-ar putea redeschide cine stie cand pentru ca semnat el ceva cu ”menţinerea ciclului nuclear integrat”, il anuntam ca au mai vorbit si altii si nu s-a ales nimic. In afara de asta, cat a fost vicepresedinte CJ Neamt nu am auzit sa-l fi preocupat deloc mina de la Grinties.

Asa ca senatorul Manoliu ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant si sa incerce sa impresioneze electoratul cu altceva, pentru ca judetul Neamt are probleme care pot fi rezolvate in Parlament, slava Domnului.

 Iata declaratia completa care incepe cu ”Dragi Nemteni” (pare ca e mai usor cu ciclul nucelar decat cu limba romana):

Dragi Nemțeni,
Comisia pentru transporturi şi energie din Senatul României a dat marți, 6 martie, aviz favorabil Propunerii legislative pentru asigurarea strategiei naţionale a României privind menţinerea ciclului nuclear integrat, prin asigurarea materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar funcţionării unităţilor de la Centrala Nuclearo electrică de la Cernavodă.
Am fost cosemnatar al acestei propuneri legislative. România utilizează uraniu drept combustibil pentru cele două reactoare nucleare de la Cernavodă, funcţionale în prezent şi care asigură circa 20% din producţia de energie electrică a ţării. Valorificarea resurselor proprii aduce un mare avantaj și pentru județul Neamț, care are uraniu pe teritoriul lui. În funcţie de posibilităţile fiecărui stat, utilizarea resurselor interne, rămâne sursa cea mai sigură de aprovizionare, dar sunt necesare și acţiuni menite să asigure securitatea în aprovizionare cu materie primă necesară fabricării combustibilului nuclear. Acest act normativ îşi propune să creeze cadrul legislativ necesar prin menţinerea siguranţei naţionale şi a ciclului nuclear integrat prin producerea combustibilului nuclear pe teritoriul României.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. e vai de capul lui…el nu stie nici de ce a fost vicepresedinte al CJ, nici de ce este parlamentar…Daca ar fi fost alegeri prin vot uninominal…poate familia l-ar fi ales..sa ne mai lase PSD-ul cu aceasta sintagma”dragi nemteni” ca in moldova in general si in judetul Neamt in special dupa 28 de ani s-a „realizat” un MARE NIMIC..Poate initiem un referendum in Moldova pentru separare de restul tarii…observ ca pe nimeni nu intereseaza nivelul de trai din aceasta regiune istorica..nici macar sa ne lege de Ardeal printr-o autostrada sau drum rapid, orice…ca de investitii nu poate fi vorba.Noi trimitem pe acesti mari specialisti, gen specimenul de fata sau andrusca ori serban, in Parlament sau guvern ca sa fie la numar…mi-e sila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.