„Cu mândrie, poartă IE!” este denumirea celui mai tare eveniment organizat vreodata in judetul Neamt, de Ziua Universala a Iei. Manifestarea maraton (peste 10 ore) este organizata de deputata PSD de Neamt, Oana Bulai, in orasul Roman, orasul ei natal. Ca element inedit pentru judetul Neamt, totul este suportat din fonduri proprii ale deputatei, fara niciun leu din bani publici si fara implicarea in organizare a vreunei institutii publice. O importanta mana de ajutor in organizare si strangere de fonduri, a dat si echipa Oanei Bulai, din organizatia PSD Roman. ”Întreaga activitate este închinată iei noastre românești. Este vorba de o pledoarie de suflet pentru frumusețea portului popular, a tradițiilor moștenite de la strămoși, pentru Educație în spiritul acestor valori, de Ziua Iei. 

Pe scenă vor urca ansambluri folclorice de copii și adulți din județul Neamț, dar nu va lipsi nici muzica cu influență tradițională sau chiar folk.
De asemenea, vor fi alături de noi și meșteri din județul Neamț care duc mai departe tradiția făuririi obiectelor tradiționale și de artizanat și vom avea și un moment deosebit asigurat de creatoarea de modă Nicoleta Negură cu a ei «Colecție de Sânziene»”, transmite Oana Bulai.
Evenimentul inchinat în intregime portului traditional romanesc, incepe la ora 11, in Parcul Municipal din Roman. Rezumatul programului, anuntat de Oana Bulai:
-În prima parte a zilei, de la ora 11:00, copiii din Roman ne vor încânta cu cântecul și dansul popular, acompaniați de profesorii lor. Încă de la primele ore ale evenimentului puteți participa la atelierele ce vor fi organizate. Primul este cel dedicat șezătorii nemțene, al doilea măștilor tradiționale, iar cel de-al treilea împletitului de sfoară.
-De la ora 16:00 vor fi prezenți pe scena evenimentului Ansamblul de dansuri „Lunca Moldovei”, Asociația culturală `Eu Cred` din Valea Bicazului și Piatra Neamț, urmați de Grupul Vocal „Sânziene”.
-De la ora 17:40 vom fi încântați de Ansamblul „PLAI MOLDOVENESC” din Roman. Nicoleta Negură va susține prezentarea de modă cu nemțencele noastre dragi și frumoase de la ora 18:10.
-De la ora 18:30 vor fi alături de noi Maria Hibovschi și Laurențiu Marian, dar și Ansamblul „FLORICICĂ DE LA MUNTE”.
-Ziua se va încheia cu un recital al Formației Modern.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.