”Cu mândrie poartă ie!”, evenimentul (a doua ediție) organizat ieri la Roman de deputata PSD Oana Bulai, a adunat în parcul din oraș mii de oameni, nu numai din Roman, ci și din alte părți ale județului, inclusiv primari din mai multe comune și reprezentanți de instituții. Sărbătoarea iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele.

O ”delegație” echipată în port popular, a ajuns la Roman și de la Dobreni, în frunte cu primărița Vasilica Crețu, pentru a sărbători ia, un element vestimentar specific românesc, recunoscut la nivel internațional, ca făcând parte din zestrea culturală a poporului român.

Atât primărița cât și oamenii din comună care au însoțit-o la manifestare, au gustat din plin atmosfera ca la șezătorile de altă dată, dar și programul artistic, prinzându-se în hore cu zeci de oameni. 

Mă simt deosebit de onorată să fiu pentru a doua oară la Roman, la invitația doamnei deputat Oana Bulai, pentru această a doua ediție a sărbătoririi iei, ia noastră românească, cu mândrie, purtăm ie”, a declarat primărița de Dobreni, Vasilica Crețu.

Vezi și

Cu mândrie poartă ie! Mii de oameni la Roman, la evenimentul organizat de Oana Bulai și PSD Roman

Ionut CORFU (foto- Flavius CORFU)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.