Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, anunţă că se confruntă în ultima perioadă cu problema cantităţilor mari de deşeuri aduse de apele mari în zona lacului de acumulare Izvorul Muntelui (Bicaz). Compania estimează pentru acest an un efort financiar de 141.463 lei pentru ecologizarea Lacului Izvorul Muntelui.

Hidroelectrica face şi în acest an eforturi uriaşe pentru ecologizarea lacului şi pentru reducerea cantităţilor de deşeuri plutitoare al căror impact este semnificativ atât pentru mediu, cât şi pentru randamentul hidroagregatelor”, spun oficialii companiei, citati de stiripesurse.ro.

Loading...

In anul 2017, Hidroelectrica a avut un profit de peste 35 de milioane de euro.

In acelasi timp in care colosul Hidroelectrica boceste in pumni ca trebuie sa-si mai faca si curatenie la locul de munca, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ anunta ca vineri (20 aprilie) va organiza o ampla actiune voluntara de ecologizare a apelor lacului din care Hidroelectrica face un profit enorm.

”În contextul acţiunii de salubrizare a cursurilor de apă care se desfăşoară la nivelul judeţului Neamţ ca urmare a prevederilor Programului de Măsuri aprobat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 28.03.2018, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ îşi propune ca în ziua de vineri 20.04.2018 să desfăşoare o acţiune voluntară  de ecologizarea malurilor lacului de acumulare Izvorul Muntelui (malul drept amonte baraj) şi pe malul stâng al lacului, amonte de confluenţa cu pârâul Hangu.

Acţiunea desfăşurată vine în sprijinul administratorului acumulării Izvorul Muntelui care realizează lucrări de salubrizare a lacului şi care se încadrează în prevederile Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor. La această acţiune de ecologizare vor participa angajaţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţdin cadrul formaţiilor de lucru din Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Poiana Teiului, şi de la sediul din Piatra Neamţ.

Aşteptăm pe voluntariiinteresaţi să se alăture acţiunii noastre de ecologizare a malurilor lacului Izvorul Muntelui” (DIRECTOR, Ing. Stelian Mihăila)

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ