Împreună pentru construirea centrului pentru copiii aflați în risc de abandon școlar! Împreună în cel mai mare proiect caritabil! Împreună pentru salvarea destinelor!, sunt obiectivele sub care s-a desfășurat în acest an, Festivalului Caritabil ,,Ela Suciu”. Cu sprijinul Florentinei Luca Moise, șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, au fost adunați banii necesari construirii unui centru pentru copiii aflați în risc de abandon școlar.

În acest an, a VII-a ediție a Festivalului Caritabil ,,Ela Suciu”, organizat de Asociația ,,Născută înger”, s-a desfășurat cu susținerea Florentinei Luca-Moise, sub semnul curajului, al asumării, al simțului civic manifestat de sute de oameni care au ales să participe, ca voluntari, la construirea unui centru destinat copiilor aflați în risc de abandon școlar.

Florentina Luca-Moise și Carmen Suciu și-au propus un proiect caritabil ambițios, unic în județul Neamț. Au adunat în jurul lor oameni pentru care A AJUTA, reprezintă un mod de A EXISTA. Așa au reușit performanța de a obține pentru proiectul menționat o sumă ce a depășit 10.000 euro.

În seara zilei de 4 decembrie 2023, la Cinematograful Mon Amour, mai mult de 600 de inimi au bătut la unison pentru a participa la un spectacol caritabil de înaltă ținută artistică. Acțiunea și-a atins scopul: banii necesari au fost strânși, iar centrul dorit are acum suportul necesar pentru a fi finalizat.

Uimitoare pentru opinia publică nu este lansarea unui nou proiect caritabil. În ultimii ani, astfel de evenimente par tot mai frecvente. Însă scopul proiectului organizat de Florentina Luca-Moise și Carmen Suciu, este, cu adevărat, de o actualitate covârșitoare. Câtă suferință încape în sufletul unui copil care abandonează școala, care sunt motivele și în ce constă riscul de a devia de la cursul firescului, sunt date bine știute de cele două organizatoare.

Ca mamă, ca om, doamna Florentina Luca-Moise a adăugat la experința sa umană și socială, date concrete din școlile nemțene, pe care le străbate aproape zilnic. De aici au venit forța și siguranța prin care a ales să se implice în acest proiect. Și a reușit! A susținut Asociația ,,Născută înger” până a văzut împlinite toate condițiile de finalizare a centrului destinat copiilor aflați în risc de abandon școlar. Stând umăr lângă umăr, doamna Carmen Suciu, cea care știe să transforme suferinţa personală în izvor de bine pentru ceilalţi, și doamna Florentina Luca-Moise, cea care a radiografiat perfect nevoile sociale actuale, sunt la un pas de a da societății un centru în care își vor găsi salvarea zeci de destine”, transmit organizatorii.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.