In perioada 15 – 20 mai, va avea loc jurizarea lucrarilor cuprinse in proiectul educational „Cultura si traditie romaneasca”, organizat de Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Vanatori-Neamt. Ajuns anul acesta la cea de-a VII-a editie, concursul face parte din proiectul „Cultura, Traditie si Cai spirituale”,  avand drept scop punerea in valoare a culturii, traditiilor si obiceiurilor romanesti, in special a spiritualitatii ortodoxe.

Festivalul-concurs se desfasoara pe patru sectiuni: creatie literara, creatie artistica si vocationala de specialitate pe tema „2015 – Anul comemorativ al Sf. Ioan Gura de Aur si al marilor pastori de suflete din eparhii”, multimedia (prezentari in PPT, pagini WEB) si grafica si pictura – cu inspiratie din resurse literare, istorice si religioase. Concursul se adreseaza elevilor din clasele IX – XII, cu un potential creativ si interpretativ deosebit, dornici de afirmare, avand drept scop cultivarea unor valori culturale si estetice fundamentale in formarea personalitatii umane. Juriul va fi alcatuit din profesori de specialitate, la activitate fiind invitati si reprezentanti ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si ai Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Organizatorii concursului vor edita o brosura cuprinzand cele mai frumoase lucrari prezentate in concurs. Premiile vor consta in diplome (Premiile I, II, III, Mentiuni si Premiul special, pentru toate sectiunile). Toti participantii la competitie vor primi diplome de participare, iar profesorii coordonatori – adeverinte.

In perioada 4 – 7 iunie, elevii premiati vor participa, alaturi de profesorii coordonatori, la festivitatea de premiere din cadrul Simpozionului national „Cultura si traditie romaneasca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.