Fermierii care au suprafete mari afectate de seceta prelungita, vor astepta mult si bine pana vor primi despagubiri, pentru ca despagubirile se acorda cu respectarea regulilor europene privind ajutorul de minimis. In cazul exploatatiilor agricole mari, trebuie cerut acordul Comisiei Europene, daca vorbim de despagubiri care depasesc 15.000 euro, pentru ca sunt situatii in care va trebuie  acordate despagubiri mai mari.  

Ajutorul de minimis nu trebuie sa depaseasca 15.000 de euro, bani dati trei ani consecutiv. Pentru sumele mai mari de 15.000 de euro, Romania trebuie sa obtina acordul Comisiei Europene, iar pentru cele mai mici trebuie sa notifice forul de la Bruxelles, chiar daca ajutoarele vor fi platite doar din bugetul national. Seceta face ravagii in agricultura nemteana. La nivelul judetului, peste 60.000 hectare sunt afectate de seceta. Afectate au fost culturile de toamna, dar cel mai mult au de suferit acum culturile agricole  infiintate in primavara. Peste 50 la suta din suprafetele cultivate cu porumb sunt puternic afectate de seceta. Planta are talie joasa, iar suprafata foliara este foarte mica. La fel de grava este situatia si la cultura de floarea soarelui.

Tina CONDREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Fermierii care au suprafete mari afectate de seceta prelungita, vor astepta mult si bine pana vor primi despagubiri, pentru ca despagubirile se acorda cu respectarea regulilor europene privind ajutorul de minimis. In cazul exploatatiilor agricole mari, trebuie cerut acordul Comisiei Europene, daca vorbim de https://tvmneamt.ro/culturi-compromise-de-seceta-despagubiri-la-sfantu-asteapta/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.