Începând de ieri, 11 decembrie, Liviu Harbuz nu mai este director de cabinet al primarului Andrei Carabelea. În schimb, declară că este susținător al primarului, adică rămâne pe metereze alături de acesta, evident, voluntar, adică fără remunerație, pentru că funcția de susținător nu există. Liviu Harbuz a explicat în această dimineață la Monitor TV, cum a rămas fără funcția de director de cabinet. ”Pentru că așa cum știe toată lumea, în ultima perioadă, Guvernul României a elaborat niște acte normative care se referă la reducerea cheltuielilor, deci la măurile de austeritate, și printre acestea, și reducerea de personal. Astfel, postul meu a fost desființat prin efectul legii (…) Mi-am însușit situația și am înțeles necesitatea acestor măsuri. Nu știu dacă ele sunt exact ce ar fi trebuit, dar, măcar guvernul încearcă să reducă din pierderile pe care le are.

Eu, în continuare, așa cum mă știți, consider că nicio măsură de genul ăsta nu va fi eficientă atât timp cât nu avem reforme și restructurări fundamentale în administrația publică locală și centrală.

Pierderea funcției nu-l afectează financiar pe Liviu Harbuz, pentru că potrivit propriilor sale declarații din aceeași emisiune, firmele lui au o cifră de afaceri de 8 milioane de euro. Odată cu el și-au mai pierdut posturile și 4 consilieri personali ai primarului, rămânând în funcție doar alți 4 consilieri personali.

Harbuz a mai precizat că pe 15 decembrie 2023 îi expiră interdicția de a fi ales și de a ocupa funcții publice, prin urmare, nu exclude o candidatură la următoarele alegeri, însă nu la primăria Piatra Neamț, ci la o altă funcție pe care nu a vrut să o menționeze.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.