Curtea Prefecturii si a CJ Neamt si-a recapatat aspectul normal. Acum seamana a curte de institutii publice si nu de Conservator sau muzeu al instrumentelor muzicale.

Dup articolul tvmneamt KITSCH GROTESC LA CJ NEAMȚ, SUB GEAMUL LUI ARSENE. MAI LIPSESC ALBĂ CA ZĂPADA ȘI CEI 7 PITICI, pianul kitsch a disparut. 

Chiar daca la interiorul cladirii care adaposteste cele doua institutii mai este mult de lucrat (la partea de resurse umane ne referim), macar curtea a redevenit asa cum trebuie sa fie, adica fara briz briz uri ieftine.

Intre timp, am aflat si imprejurarile in care a ajuns pianul-kitsch sub geamul lui Arsene si al prefecturesei Soroceanu. Cat timp a facut parte din decorul ”Vacante Muzicale- 2018”, instrumentul a fost o atractie pentru public, fiind foarte multi doritori de poze langa pianul frumos ornat cu flori. Dupa ce Festivalul s-a terminat, pianul a mai ramas o vreme langa Turnul lui Stefan cel Mare, sub ploile care in aceasta vara au fost din belsug, ajungand sa arate jalnic. La un moment dat, cineva din preajma lui Arsene si a prefecturesei le-a bagat in cap celor doi ca popularitatea de care s-a bucurat pianul ar putea fi transferata direct la ei (Arsene si Soroceanu) daca vor aduce instrumentul in curtea celor doua institutii. Urma astfel ca Arsene sa devina macar la fel de popular ca un pian (vorba aia: pianul si piarul). Cum ambii sunt avizi de imagine pentru ca au popularitate mai mica si decat jandarmul de la Prefectura, si ambii cred ca daca umpli net-ul cu poze facute la mare arta pe poduri pe sub poduri la biserici si prin birouri, ideea li s-a parut geniala, asa ca nemtenii s-au trezit cu un pian aproape dezmembrat, protapit in fata Prefecturii si a CJ Neamt.

Probabil ca abia dupa ce au vazut pozele publicate de tvmneamt si-au dat seama cat de stupida a fost ideea, asa ca pianul a disparut. Speram sa nu reapara dupa ce va fi recaptusit cu placaj si poate ornat cu niste fluturi colorati.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.