Astazi la Prefectura Neamt a avut loc o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, unde s-a discutat incidentul de ieri de la Tasca, unde un urs a atacat si ranit grav un barbat (Vezi stirea AICI!)

Urmare a ședinței s-a hotărât informarea imediată a Ministerului Mediului și solicitarea rapidă a unei soluții pentru a îndepărta pericolul pe care îl reprezintă prezența urșilor pentru oameni.

Agenția de Protecția a Mediului Neamț a emis un punct de vedere favorabil pentru recoltarea/capturarea exemplarului de la Tașca de către Direcția Silvică Neamț.”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii.

Deci ca de obicei, chiar daca masura pare sa fi rezolvat problema, nu e nici pe departe asa, pentru ca Ministerul Mediului va analiza informarea mult si bine, iar pana va gasi o solutie se vor mai face niste vagoane de documente si hartii, iar pana la urmatoarea victima a ursului/ursilor, nu este decat o chestiune de timp.

Din acest moment, putem considera ca ursul de la Tasca s-a blocat in hartii, ca multi alti ursi care au dat navala peste oameni.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.