TvmNeamt a intrat în posesia rechizitoriului trimis de DIICOT către instanță, în cazul morții fetei de 16 ani, din București, care venise în Piatra Neamț la o manifestare extrașcolară, organizată de Liceul Petru Rareș. La doar 4 ore de la sosirea elevei eminente în Gara Piatra Neamț, aceasta își pierde viața în casa din Dumbrava Roșie, a lui Matteo Gabor, un tânăr de doar 19 ani, dovedit ulterior a fi un consumator înrăit de droguri, dar și traficant notoriu de substanțe interzise. Gabor a fost trimis în judecată alături de alți doi inculpați (Mihuț Alexandru Gabriel și Pascal David), ambii minori, aceștia fiind și ei acuzați de trafic de droguri de mare risc. Toți cei 3 inculpați s-au dat în primire unul pe altul, tăvălugul pornind după moartea fetei care și-a găsit sfârșitul după ce Gabor i-a dat să consume Cristal (probabil fără voința ei), unul dintre cele mai nocive droguri existențe pe piață la acest moment. La acest moment, dosarul este trimis în judecată, în fază de cameră preliminară.

•Filmul evenimentelor din noaptea fatidică, 31 iulie/1 august 2023 • Fata sosește în gara din Piatra Neamț la ora 20:43, iar 4 ore mai târziu își va pierde viața •Probe video/foto cu traseul celor doi (inculpat și victimă)Capturi de ecran de pe camerele de supraveghere din casa lui Gabor, în care se aflau și părinții săi •Momentele în care cei doi ajung în casă și momentele în care fetei i se face rău și își dă ultima suflare •Pentru Shara este prea târziu. Nu se mai poate face nimic pentru viața ei. După necropsie, reiese că a murit din cauza drogurilor (Cristal) •Gabor a încercat să scape de dovezile că a consumat droguri pe care i le-a dat și victimei •Gabor recunoaște că a consumat droguri în casă și i-a dat și fetei •Începe șirul denunțurilor •Traficanții se dau în primire unul pe altul, Gabor îl dă pe mâna DIICOT pe Pascal și se organizează un flagrant •Pascal spune și recunoaște tot. Dă și el în primire și se organizează un nou flagrant •Pică în plasa DIICOT și Mihuț •Urmează sarabanda dezvăluirilor, cu nume și prenume •Părinții victimei cer câte un milion de euro de căciulă •Părinții inculpaților vor răspunde în solidar cu ei, adică vor plăti tot •Mihuț și Pascal vor beneficia de reducerea pedepsei la jumătate •Gabor este cercetat și pentru viol, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă tribunalul Neamț

Extrase din rechizitoriul înaintat de DIICOT către instanța de judecată (subtitlurile aparțin redacției tvmneamt.ro):

Filmul evenimentelor, cu câteva ore înainte de moartea fetei

În concret, lucrătorii din cadrul S.C.C.O. Neamţ s-au sesizat din oficiu despre faptul că persoane ce nu erau identificate, au comercializat droguri de risc şi mare risc unor consumatori de pe raza mun. Piatra Neamț și comunelor limitrofe. Urmare a consumului de astfel de substanțe, la data de 31.07.2023 s-a produs decesul minorei lonăşchiţă Shara Alexa, în vârstă de 16 ani. Din certificatul medical de constatare a decesului nr. A3/299 din data de 31.07.2023, rezultă ca și cauză directă a decesului minorei lonăşchiță Shara Alexa insuficiența cardio respiratorie acută iar cauza determinantă a decesului a fost intoxicația cu MCAT (Metacatinonă/Meted rona) și 3- MMC.

Din datele obţinute de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Neamţ rezultă că la data de 30.07.2023 minora lonăşchiță Shara Alexa, în vârstă de 16 ani, s-a deplasat din București în mun. Piatra Neamț pentru a participa la un eveniment organizat de Asociația de Părinți “Petru Rareş” Piatra Neamț, cazarea fiind asigurată la căminul liceului de Informatică, din mun. Piatra Neamţ. Minora lonăşchiţă Shara Alexa s-a deplasat din București la Piatra Neamţ cu trenul, împreună cu martora Zamfirescu Maria Ilinca.

La un moment dat, în timp ce erau în apropiere de mun. Bacău acestea au fost contactate de alți colegi care erau ajunşi la locul de cazare şi care s-au plâns de condițiile din cămin. Atât victima cât şi martora și-au sunat părinții pentru a le comunica faptul că nu vor să stea în acel cămin. Părinţii martorei Zamfirescu Maria Ilinca i-au comunicat acesteia să meargă la hotel Central întrucât au rezervat o cameră pe numele ei. Părinții victimei lonăşchiță Shara Alexa i-au solicitat acesteia să meargă la locul de cazare oferit de către organizatori comunicându-i că nu-i vor mai trimite o altă sumă de bani pentru a achita cazarea la hotel sau pensiune.

Victima lonăşchiță Shara Alexa auzind acest lucru i-a spus martorei că are o cunoştinţă pe raza mun. Piatra Neamț, cu care comunică de mai mult timp pe rețelele de socializare, și va apela la aceasta pentru a o ajuta să găsească o cazare decentă şi la un preţ rezonabil. În baza acestei decizii victima lonăşchiță Shara Alexa, utilizatoarea contului “Misha”, l-a contactat prin intermediul aplicației SnapChat pe inculpatul Gabor Matteo Leonardo, pe care nu-l cunoştea personal ci doar din discuțiile avute, cei doi stabilind să se întâlnească în Gara Piatra Neamţ.

Capturi de ecran rezultate în urma perchezițiilor informatice, cu conversațiile dintre inculpatul Gabor și victima Shara Ionășchiță:

Minora a ajuns în gara Piatra Neamţ la orele 20.43.52 unde l-a aşteptat pe
inculpatul Gabor Matteo Leonardo. Din gară cei doi s-au deplasat, cu autoturismul condus de inculpat la Shopping City Piatra Neamt, de unde lonăschiță Shara Alexa și- a achiziționat ţigări.

Probe de pe camerele de supraveghere. În imagini se poate vedea momentul în care victima ajunge în Gara Piatra Neamț, apoi când intră și iese alături de inculpatul Gabor, din Shopping City Piatra Neamt

După ce au plecat de la Shopping City, la orele 21.31.14, inculpatul folosind aplicația SnapChat, l-a contactat pe coinculpatul Pascal David Andrei solicitându-i să- i vândă un gram de “cristal”, contra sumei de 90 lei.

Inculpatul Gabor Matteo Leonardo, însoțit de victima lonăşchiță Shara Alexa, s- a deplasat pe strada Privighetorii din mun. Piatra Neamț unde s-a întâlnit cu coinculpatul Pascal David Andrei în scara unui bloc, ocazie cu care a intrat în posesia acelui gram de “cristal”. După efectuarea tranzacției inculpatul Pascal David Andrei i- a solicitat coinculpatului Gabor Matteo Leonardo să-l ducă cu mașina până în oraș însă acesta a refuzat motivând că este cu cineva, fără a oferi alte amănunte.


După achiziționarea drogurilor inculpatul Gabor Matteo Leonardo împreună cu victima lonǎşchiţă Shara Alexa s-au mai plimbat cu autoturismul prin oraș, fără a se putea stabili cu certitudine traseul acestora. Întrucât se făcuse târziu inculpatul Gabor Matteo Leonardo i-a propus victimei lonăşchiță Shara Alexa ca în noaptea respectivă să rămână la domiciliul său urmând ca a doua zi să caute cazare, lucru cu care aceasta a fost de acord.

La orele 00.07.14 cei doi ajung la locuința unde inculpatul stătea împreună cu părinţii şi au urcat la etaj, ce este compus din living, baie și dormitor, fiind folosit exclusiv de către Gabor Matteo Leonardo. Din imaginile surprinse de sistemul de supraveghere se poate observa că victima lonăşchiță Shara Alexa nu avea comportamentul unei persoane care ar fi consumat substanțe psihotrope.

Ajunşi la domiciliul părinților săi inculpatul Gabor Matteo Leonardo a consumat împreună cu minora drogurile de mare risc achiziționate de la coinculpatul Pascal David Andrei. Datorită faptului că minora nu era consumatoare de droguri cât și a cantităţii foarte mari pe care i-a oferit-o inculpatul, acesteia i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio respirator, ce a condus în final la decesul ei.

Este de precizat că inculpatul era cunoscut în anturaj pentru faptul că priza cantități foarte mari de cristal, la o singură doză acesta prizând o cantitate dublă față de un consumator obişnuit (dacă un consumator își făcea patru doze dintr-un gram de cristal inculpatul Gabor Matteo Leonardo îşi făcea doar două doze).

Pe timpul cercetărilor penale inculpatul Gabor Matteo Leonardo a declarat verbal că, după ce au ajuns la domiciliul său, împreună cu minora au consumat ,,câte o liniuță” din drogurile achiziționate de la coinculpatul Pascal David Andrei după care, la solicitarea minorei a încercat să întrețină un raport sexual normal. În timp ce încerca să o penetreze, minorei i s-a făcut rău, a început să respire foarte greu și să sângereze abundent în zona vaginală. Observând că minorei îi este rău a ridicat-o din pat însă aceasta a căzut lângă pat, leşinând, motiv pentru care a chemat-o pe mama sa.

Capturi de ecran de pe camerele de supraveghere din casa lui Gabor, în care se aflau și părinții săi. Momentele în care cei doi ajung în casă și momentele în care fetei i se face rău și își dă ultima suflare

La 31.07.2023 00.15.12, Gabor Matteo Leonardo iese din cameră și merge la baie unde stă până la 00.17.59 când iese din baie și intră în cameră.

La 31.07.2023 00.42.06, Gabor Matteo Leonardo iese din cameră pentru a stinge lumina în living. Se observă că acesta s-a schimbat de hainele cu care a fost îmbrăcat, în acest moment fiind semidezbrăcat şi purtând pantaloni de pijama.


În intervalul 31.07.2023 00.52.19-31.07.2023 01.10.45, lumina în dormitor
rămâne stinsă şi se aud diverse zgomote răzleţe fără a se putea distinge natura sau provenienţa lor.

Pentru Shara este prea târziu. Nu se mai poate face nimic pentru viața ei. După necropsie, reiese că a murit din cauza drogurilor (Cristal)

Echipajul de pe ambulanță, văzând starea victimei, au solicitat un echipaj SMURD iar până la sosirea acestora au acordat îngrijiri medicale conform protocolul de resuscitare, respectiv masaj cardiac, respirație artificială cu balon și injectarea unei doze de adrenalină, fiind ajutați de către lucrătorii de poliţie. La sosirea echipajului SMURD aceștia au preluat manevrele de resuscitare a minorei împreună cu asistenta de pe ambulanță.

La ora 02.40 medicul SMURD a declarat decesul victimei lonăşchiță Shara Alexa, ulterior cadavrul acesteia fiind transportat la morga Spitalului Judeţean Neamţ în vederea efectuării necropsiei.

Din certificatul medical de constatare a decesului nr. A3/299 din data de 31.07.2023 rezultă că, cauza directă a decesului minorei lonăşchiță Shara Alexa a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută iar cauza determinantă a decesului a fost intoxicaţia cu MCAT (Metacatinonă/Meted rona) şi 3- MMC.

Din raportul medico legal nr. A 3/299 din 31.07.2023 al SJML Neamţ rezultă
faptul că: moartea numitei IONĂȘCHIŢĂ SHARA-ALEXA a fost violentă.

Ea s-a datorat insuficienței cardio-repiratorii acute consecința unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar (rinoragie, hemoragie vaginală).
Pe cap, trunchi şi membre nu s-au constat leziuni traumatice.
Minora este virgină din punct de vedere anatomic.

Sângele recoltat de la cadavru nu conține alcool etilic (B.A. nr. A 12/1070 din 31.07.2023).

În urina recoltată s-au pus în evidență 0,71ng/ml mefedronă, s-a detectat pic cromatografic care conține masa exactă și distribuția corespunzătoare formulei moleculare a substanței 2-clorometcatinonă şi/sau 3-clorometcatinonă şi/sau 4clorometcatinonă 2-CMC. Decesul datează din 31.07.2023.

Discuția cazului:

Catinonele sintetice reprezintă un grup de substanțe psihoactive noi, cu efecte similare amfetaminelor, cocainei şi MDMA. Studiile existente arată că efectele lor sunt individuale, mai rapide și mai puternice, cu o variabilitate mare de la caz la caz, fiind raportate o multitudine de reacții adverse, nedorite, unele fatale. Reacțiile adverse pot apărea la orice doză administrată, fiind imposibil de a determina o “doză sigură” de consum. Totodată dozele similare pot avea consecințe dramatic diferite de la o persoană la alta. S-au constatat efecte neurotoxice, de toxicitate cardiovasculară, hepatorenală, imunologică, digestivă etc. Fiind substanțe de spectru nou, cu derivați şi izotopi multipli, posibilitățile de detecție sunt limitate. Rezultatele pot varia în funcţie de baza de date şi de limita de detecție a aparatului.”

Gabor, un drogat notoriu. Mama lui știa ce are în casă

Întrucât exista suspiciunea că inculpatul Gabor Matteo Leonardo a consumat substanţe psihotrope, inclusiv declarația verbală a acestuia cu ocazia cercetării la fața locului, la data de 31.07.2023 a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării
de probe biologice.

Din buletinul de analiză 430/T din data de 10.08.2023 al I.M.L. lași rezultă că în probele biologice ridicate de la Gabor Matteo Leonardo, respectiv sânge și urină s-au pus în evidență: THC – COOH (metabolit inactiv cannabis) – 5.5 ng/ml. în URINĂ – THC – COOH (metabolit inactiv cannabis) – 11.5 ng/ml. METHCATINONE.

Consumul de substanțe psihotrope de către inculpatul Gabor Matteo Leonardo este probat prin rezultatul perchezițiilor informatice cât și declarațiile coinculpatului Pascal David Andrei cât și ale martorilor audiaţi în cauză.

În urma percheziției informatice au fost identificate mai multe mesaje între inculpatul Gabor Matteo Leonardo și mama sa prin care aceasta îi repoșa consumul de droguri şi insista pe consilierea psihologică a acestuia.

Mai jos, capturi de ecran cu conversațiile dintre Gabor și mama acestuia, din care reiese clar că părinții știau întocmai despre gravele probleme ale fiului lor

Gabor a încercat să scape de dovezile că a consumat droguri pe care i le-a dat și victimei

Gabor recunoaște că a consumat droguri în casă și i-a dat și fetei


Pe timpul cercetărilor penale inculpatul Gabor Matteo Leonardo a declarat verbal că, după ce au ajuns la domiciliul său, împreună cu minora au consumat ,,câte o liniuță” din drogurile achiziționate de la coinculpatul Pascal David Andrei după care, la solicitarea minorei au întreținut un raport sexual normal. În timpul actului sexual minorei i s-a făcut rău, a început să respire foarte greu și să sângereze abundent în zona vaginală. Observând că minorei îi este rău el a chemat-o pe mama sa care a anunțat ambulanța.

Începe șirul denunțurilor. Traficanții se dau în primire unul pe altul. Gabor îl dă pe mâna DIICOT pe Pascal


La data de 31.07.2023 inculpatul Gabor Matteo Leonardo fiind întrebat cu privire la persoana de la care a achiziționat substanțele interzise, inițial a afirmat că le-a cumpărat de la alte persoane. Văzând că acestea au fost identificate de către organele judiciare și urmau a fi chemate în vederea audierii a declarat verbal că drogurile au fost achiziționate de la coinculpatul Pascal David Andrei.

În baza acestor activități, la data de 31.07.2023 inculpatul Gabor Matteo Leonardo I-a contactat pe coinculpatul Pascal David Andrei, prin intermediul aplicaţiei SNAPCHAT și i-a solicitat circa 5 grame de droguri de mare risc, cei doi stabilind să se întâlnească în zona școala nr. 8 Piatra Neamţ.

Conform acestei înțelegeri, la orele 22.50 pe o alee situată în apropierea Complexului Carpați, de pe str. Dărmănești din Mun. Piatra Neamț numitul Pascal David Andrei s-a întâlnit cu Gabor Matteo Leonardo în vederea efectuării acelei tranzacții cu droguri și în timpul discuțiilor ei au fost interceptați de către organele judiciare. Întrucât întâlnirea a avut loc într-o zonă cu potenţială expunere publică, pentru a nu deconspira identitatea polițiștilor S.C.C.O. Neamț, dar și autoturismele folosite, inculpaţii au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. B.T. Neamț, ocazie cu care a fost deschisă borseta de culoare neagră găsită asupra inculpatului PASCAL DAVID ANDREI, în interiorul acesteia fiind identificate următoarele:

-un număr de 8 folii de aluminiu ce conţin o substanță pulverulentă de culoare albă, de tip cristal, în formă solidă.
-o folie de aluminiu ce conţine o substanță pulverulentă de culoare albă, de tip cristal, în formă solidă
– o folie din plastic de culoare roșie ce conţine mai multe fragmente vegetale- muguri, de culoare verde-olive cu aspect și miros specific cannabis
– cantar electronic de mare precizie, cu carcasă din plastic de culoare neagră, disimulat într-o telecomandă de acces poartă, ce prezintă urme de materie vegetală.

Pascal spune tot

Cu privire la substanța albă, de tip cristal inculpatul Pascal David Andrei a declarat următoarele: ,,Cristalele le-am cumpărat de la o persoană pe nume Leo Mitescu, o parte din ele urmau să ajungă la Rotaru Leonard, iar eu trebuia să pun „capac”, adică să încasez o sumă în plus pentru mine ca și câstig, suma de 200 de lei.

Sâmbătă sau duminică i-am vândut lui Gabor (nr. inculpatul Gabor Matteo Leonardo) 0,8 grame de cristale, despre bănuiam că era 3 CMC sau 3 MMC. Lui Gabor i-am vândut de vreo 7-8 ori cristale.

Cu privire la cannabis găsit asupra mea, trebuia să-l duc tot lui Leo Rotaru, iar acesta mi-a zis să-mi trag și eu o bucată pentru consum propriu”

Pascal recunoaște

Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie nr. A12/202 SPA din 01.08.2023 rezultă că în probele ridicate de la Pascal David Andrei s-a pus în evidență THC şi amfetamină.
Din declarațiile martorilor audiați în cauză rezultă că inculpatul Pascal David Andrei era cunoscut la nivelul municipiului Piatra Neamţ ca unul din principalii dealeri de droguri de mare risc, respectiv “Cristal”, acesta fiind cunoscut cu porecla “POLIMOC”.

Fiind audiat inculpatul Pascal David Andrei a recunoscut faptele pentru care este cercetat declarând că este consumator de droguri și, la date de 30.07.2023 i-a comercializat un gram de cristal coinculpatului Gabor Matteo Leonardo, fără a cunoaşte cu cine va consuma acesta substanţa interzisă.

Declarația lui Pascal zis Polimoc

„Sunt consumator de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis şi ocazional amfetamină.

Pe Gabor Matteo l-am cunoscut prin intermediul lui Ţamba care m-a rugat să-l ajut să cumpere cristale. Arăt faptul că Matteo este un consumator înrăit de cristal, acesta sunându-mă inclusiv noaptea pentru a cumpăra.

Până la data de 30.07.2023 acesta a cumpărat de câteva ori de la mine cristal, drog care se trage pe nas, de fiecare dată cam 1 gram de cristal din care făcea mai multe linii. Odată, fiind împreună cu el, acesta și-a făcut o linie de cristal lungă cam cât un telefon, ceea ce este mult pentru a priza o dată.

La data de 29.07.2023 sau 30.07.2023, nu mai reţin data exactă, am fost sunat de Matteo pe SnapChat care mi-a solicita să-i dau niște cristal de 90 lei.

La această sumă de bani sunt câteva bucăţi de cristal, mai puțin de 1 gram, din care, de regulă, se fac 3 – 4 linii pentru consum.

M-am întâlnit cu el pe str. Privighetorii din cartier Mărăței, undeva în jurul orelor 22-23.00. el a venit cu mașina lui și, când m-a văzut a coborât și am mers la scara unui bloc unde mi-a dat 90 de lei iar eu acea cantitate de cristal ce era ambalată într- o folie de staniol.

Eu l-am rugat să mă ducă până în oraș dar m-a refuzat spunând că este cu mai multe persoane și nu e bine să merg cu ei. După tranzacție el a plecat iar eu am mers acasă. Cu acea ocazie Matteo nu mi-a spus cu cine este în mașină și nici eu nu am mai întrebat.
Acele cristale erau luate de mine de la Mitescu Leonard, din zona Mărăţei.

Am aflat de decesul fetei când am fost reținut de către organele de poliţie.
Nu am cunoscut niciodată faptul că Matteo va consuma acele cristale împreună cu vreo fată.

Cântarul a fost achiziționat la sfârșitul lunii iunie 2023 de pe internet şi l-am folosit ocazional la cântărirea cristalului.

Pe Mihuţ eu îl cunosc dar nu suntem în relații apropiate.

De la acesta, în luna iulie 2023, am achiziționat de circa 3 – 4 ori câte un gram de cannabis pentru care plăteam suma de 70 lei.

Arăt faptul că tot timpul Gabor avea în mașină un cântar și folii de staniol pentru a verifica dacă nu era înșelat la achiziționarea de cristale. După ce ne despărţeam acesta cântărea marfa primită de la mine.

În mediul nostru se auzise că Gabor Matteo cumpăra marfă atât pentru el cât și pentru prieteni de ai lui. Am auzit de un băiat Tănase lustin care ar fi cumpărat cristale de la Gabor.

Eu pe Gabor l-am cunoscut acum circa 2-3 luni prin intermediul lui Ţamba însă de vândut am început de acum circa o lună.

Gabor mi-a spus că mai achiziționa cristal și de la o altă persoană Pleșcare, dar pe care eu nu o cunosc.”

A venit rândul lui Pascal să dea în primire. Îl dă pe mâna DIICOT pe Mihuț, se organizează al doilea flagrant în doar câteva ore. Mihuț și-a trimis săgeata pentru plasarea comenzii de droguri

La data de 31.07.2023 inculpatul Pascal David Andrei a indicat organelor judiciare din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț și S.C.C.O. Neamț persoana de la care a achiziționat drogurile de mare risc și, pentru a beneficia de dispozițiile art. 15 din Legea 143/2000 R, a contribuit la prinderea în flagrant a coinculpatului Mihuţ Alexandru Gabriel.

În realizarea activităților de identificare și tragere la răspundere a acestui inculpat, Pascal David Andrei l-a contactat pe Mihuţ Alexandru Gabriel și i-a solicitat să-i vândă “nişte cristal” însă acesta a comunicat că nu mai are acel tip de drog ci doar “iarbă”.

În continuarea activităților inculpatul Pascal David Andrei i-a dat comandă coinculpatului Mihuț Alexandru Gabriel de 1 gram cannabis. Inculpatul Mihuţ Alexandru Gabriel i-a solicitat lui Pascal David Andrei să se deplaseze în apropiere de şcoala nr. 10 pentru a primi drogurile. Conform acestei indicații Pascal David Andrei, însoțit de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Neamț s-au deplasat în proximitatea unității de învățământ. Este de precizat faptul că inculpatul Mihuţ Alexandru Gabriel locuiește, fără forme legale, într-un imobil învecinat cu unitatea de învățământ.

Inițial inculpatul Mihuț Alexandru Gabriel i-a solicitat coinculpatului Pascal David Andrei să se deplaseze în parcul de lângă școală sau pe terenul de sport din curtea școlii întrucât, de la balcon putea să vadă dacă acesta era singur sau însoțit de alte persoane.

După ce s-a asigurat că în zonă nu erau alte persoane inculpatul Mihuț Alexandru Gabriel i-a solicitat martorului COJOC RADU ANDREI (care locuia împreună cu Mihuţ Alexandru Gabriel în acel apartament) să coboare și să predea coinculpatului țipla cu cannabis.

După interceptarea acestui martor de către organele de poliție acesta a declarat că drogurile aparțin inculpatului Mihuţ Alexandru Gabriel care mai are în casă circa 400 grame cannabis cât și alte bunuri ce au fost folosite la consumul drogurilor sau transportul acestora și a condus organele de poliție în apartament indicând locurile unde erau depozitate drogurile sau alte bunuri.

Mihuț, drogat cu acte în regulă, dă și el în primire tot ce știe

Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie nr. A12/201 SPA din 01.08.2023 rezultă că în probele ridicate de la Mihuţ Alexandru Gabriel s-a pus în evidență THC.

Fiind audiat inculpatul Mihuţ Alexandru a recunoscut parțial faptele pentru care este cercetat iar privitor la inculpatul Gabor Matteo Leonardo a relatat că l-a cunoscut cu ocazia reţinerii:„Sunt consumator de droguri, în principal cannabis şi ocazional cristal. Arăt că am consumat cristal de circa 2, 3 ori.

Eu achiziţionam cannabisul de la un băiat din Roznov Paul Gabriel Zainim care şi-l aducea din Anglia.

În jurul datei de 10- 15 iulie 2023 eu am achiziționat de la acesta circa 350 – 370 grame cannabis pe care mi l-a dat într-o ladă frigorifică portabilă.

Pentru aceste droguri eu am dat circa 8.000 lei, la calculele făcute de mine fiind 20 lei pentru un gram.

Din cannabisul achiziționat de la acesta eu am consumat dar și vândut următoarelor persoane:

Jahn sau Edi, zona restaurantului NOIR, de circa 3-4 roi câte 1 sau 2 grame cu suma de 50 lei pe gram;

Radu Cojoc circa 30 grame cu suma de 50 lei pentru un gram;

Tamba de 10 – 15 ori circa 17 -18 grame tot cu 50 lei;

Leon Rotaru de 4-5 ori câte 3 sau 4 grame tot la 50 lei gramul; Leon Goicea de 20 – 30 de ori în total 30 grame, tot la 50 lei gramul;

Pascal zis Polimoc, de 3-4 ori cate 1 sau 2 grame cu 70 lei gramul.

Între mine şi Polimoc nu era o relație de prietenie, eu cunoscându-l pe acesta prin intermediul lui Țamba. Eu am achiziționat de circa 2, 3 ori cristal de la Ţamba și acesta l-a trimis pe Polimoc să îl aducă.

Aceste activităţi legate de comercializarea drogurilor au fost în perioada 10.07.2023-31.07.2023.

Privitor la cele două cântare arăt faptul că unul era folosit de Ţamba, Rotaru sau Radu iar unul doar de mine. Pe cel folosit de mine, care era mai mare, l-am folosit de câteva ori doar pentru cannabis. Mi s-a adus la cunoștință că pe acest cântar s-a pus în evidenţă 3 CMC și arăt că nu are cum să fie așa ceva.

După ce mi s-a prezentat raportul de expertiză arăt că am folosit acest cântar pentru a cântări iarbă. Privitor la prezenţa de 3CMC este posibil ca la momentul flagrantului să se fi atins de cântar bunuri care aveau urme de 3CMC, respectiv bancnotele găsite în casă.

Acele bancnote nici nu erau ale mele, nefiind folosite de mine. Fiecare din cei care veneau în locuința mea consumau cristale ocazie cu care foloseau câte o bancnotă pentru a priza după care o aruncau prin casă.

La mine în casă veneau în vizită, ocazie cu care consumau droguri, Radu Cojoc, Ṭamba, Leo Rotaru și o fată care venea cu Leo Goicea. Deși mie nu îmi convenea situaţia nu aveam ce să fac întrucât eram amici.

Pe Matteo eu nu l-am cunoscut până la data arestării preventive.”

Concluziile anchetei, rezumat:

Din analiza mijloacelor de probă administrate în cauză, în raport cu situația de fapt reţinută, rezultă următoarele:
-Inculpatul Gabor Matteo Leonardo și victima lonășchiță Shara Alexa se cunoşteau doar din mediul virtual, cei doi neântâlnindu-se fizic vreodată până la data de 30.07.2023;
Din discuțiile avute pe rețelele de socializare victima lonăşchiţă Shara Alexa cunoştea faptul că inculpatul Gabor Matteo Leonardo este consumator de droguri;

-Inculpatul Gabor Matteo Leonardo era cunoscut în rândul dealerilor din Piatra Neamţ ca un consumator înrăit de cristal, acesta prizând, la o doză, o cantitate foarte mare de drog;

-La data de 30.07.2023 victima lonăşchiță Shara Alexa, împreună cu martora Zamfirescu Ilinca Maria și alți colegi, s-a deplasat în mun. Piatra Neamț pentru a participa la conferinţa MUN Model United Nations, cu participarea elevilor din mai multe colegii din ţară, cazarea fiind asigurată la internatul Liceului de Informatică Piatra Neamţ;

-În perioada 31 iulie-2 august s-a desfășurat la Piatra-Neamţ conferința MUN – Model United Nations cu participarea elevilor din mai multe colegii de renume din ţară. MUN este o simulare de dezbateri pe modelul procedural al Organizației Națiunilor Unite în care toți participanții, numiți delegați, reprezintă abstract țări membre ale ONU, dezbaterile având ca subiect diferite probleme politice și sociale de interes internațional.

-În România aceste conferințe și-au început desfăşurarea în anul 2009, fiind organizate în totalitate de secretariate formate din elevi ai mai multor Colegii Naţionale şi găzduite prin bunăvoinţa acestor colegii în mai multe oraşe/judeţe din ţară: Bucureşti, Botoşani, Galați, laşi, Bacău, Pitești, Vaslui etc.

-Pe traseu victima a aflat de condițiile insalubre din spațiul de cazare motiv pentru care şi-a sunat părinții pentru a discuta privitor la un alt spațiu de cazare însă a avut o discuţie contradictorie cu mama sa;

-Pe fondul acestei discuții contradictorii, la data de 30.07.2023, în jurul orelor 19.00, când încă era în tren, victima lonăschiță Shara Alexa a luat decizia de a-l contacta pe inculpatul Gabor Matteo Leonardo pentru a o ajuta în găsirea unui spațiu de cazare, discuțiile dintre aceștia fiind pe platforma de socializare SnapChat;

-La data de 30.07.2023, orele 20.48, cei doi s-au întâlnit în gara CFR Piatra Neamţ de unde au plecat în oraș, deplasarea fiind făcută cu autoturismul condus de către inculpatul Gabor Matteo Leonardo;

-În intervalul orar 21.17-21.31 cei doi au fost în incinta Shoping City Mall Piatra Neamţ;
În jurul orelor 22.00 inculpatul Gabor Matteo Leonardo l-a contactat pe coinculpatul Pascal David Andrei pentru a achiziționa un gram de cristal pentru suma de 90 lei, cei doi făcând tranzacţia pe str. Privighetorii din mun. Piatra Neamţ;

-După achiziţionarea drogurilor inculpatul Gabor Matteo Leonardo şi victima lonǎşchiță Shara Alexa s-au deplasat la domiciliul părinților săi, com. Dumbrava Roşie, sat Izvoare, str. Școlii nr. 1, unde au ajuns la data de 31.07.2023 orele 00.07.14;

-În intervalul orar 00.07.14-00.52.18 cei doi au stat şi discutat în camera folosită exclusiv de inculpatul Gabor Matteo Leonardo de la etaj

-La ora 00.52.18 inculpatul a stins lumina atât în cameră cât și pe holul de la etaj

-În intervalul orar 00.52.18- 01.10.45 camerele de supraveghere de pe holul etajului au surprins mai multe zgomote din cameră, ce nu sunt inteligibile şi nici nu au putut fi izolate prin intermediul expertizei efectuată în cauză;

-La ora 01.14.42 – 01.18. din cameră se aud zgomote şi gemete;

-La ora 01.18.01 se aprinde lumina în cameră;

-În intervalul 01.18.01-01.19.59 din cameră se aud zgomote şi numele Shara

-La ora 01.19.59 din cameră se aude o bufnitură;

-La orele 01.20.01 inculpatul Gabor Matteo Leonardo iese din cameră să anunțe părinţii că victimei i s-a făcut rău;

-La orele 01.36.12 ajung ambulanța și echipajul de poliție care au mers în camera unde era victima și au acordat ajutorul medical;

-La orele 01.51.08 a intrat în cameră echipajului SMURD care a preluat manevrele de resuscitare a minorei împreună cu asistenta de pe ambulanţă.

-La ora 02.40 medicul din cadrul echipajului SMURD a declarat decesul minorei lonăşchiță Shara Alexa.

-Din certificatul medical de constatare a decesului nr. A3/299 din data de 31.07.2023 rezultă că, cauza directă a decesului minorei lonășchiță Shara Alexa a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută iar cauza determinantă a decesului a fost intoxicaţia cu MCAT (Metacatinonă/Metedrona) și 3 – MMC (conform testului rapid)

-Inculpatul Mihuţ Alexandru Gabriel este cunoscut în rândul consumatorilor ca unul dintre principalii dealeri de cannabis și cristal de pe raza mun. Piatra Neamţ. Privitor la inculpat, martorii au declarat că acesta vindea drogurile atât direct cât şi prin intermediul unor consumatori, minori sau majori.

-La locuința inculpatului se adunau mai mulți consumatori care achiziționau droguri de la acesta și le consumau acolo, cu acceptul lui;

-Inculpatul Pascal David Andrei, este cunoscut în rândul consumatorilor de droguri cu apelativul “Polimoc”, aceştia ştiind că pot achiziționa oricând cannabis sau cristal, acesta având permanent un stoc de câteva grame sau onora orice comandă într-un termen foarte scurt. Acest inculpat este cel care i-a comercializat coinculpatului Gabor Matteo Leonardo drogurile sub formă de cristal în seara zilei de 30.07.2023.

Victima avea un comportament ireproșabil și era virgină

Din caracterizarea victimei lonășchiță Shara Alexa rezultă că aceasta făcea parte din mai multe cercuri literare, având un comportament ireproşabil la școală și societate, participa la diverse concursuri, simpozioane, seminarii, sens în care au fost depuse la dosar mai multe diplome.

Tot privitor la victima lonășchiță Shara Alexa, din raportul medico – legal rezultă că în momentul producerii decesului aceasta era virgină.

Se despică firul în patru. Dă și Tamba în primire

Din declarația martorului Țamba Alexandru George, consumator ce a fost identificat în locuința inculpatului Mihuţ Alexandru Gabriel, rezultă că în perioada 2022 – 2023 s-a aprovizionat cu droguri de risc si mare risc de la inculpaţii Mihuţ Alexandru Gabriel și Pascal David Andrei.

De asemenea martorul a declarat că inculpatul Gabor Matteo Leonardo comercializa droguri de risc și mare risc cât şi faptul că mai multe persoane îl ajutau pe Mihuţ Alexandru Gabriel în activităţile infracţionale: „Începând de anul trecut am început să consum cannabis, dar treptat am trecut şi la prafuri, respectiv la 3 CMC, cel din urmă dându-mi o stare de energie ridicată, adrenalină, de multe ori nici nu dormeam 2 zile.
În perioada asta m-am aprovizionat de la mai mulți dealeri precum Gimi Baghiu, Ionescu Eduard, David Polimoc, Mihut Alexandru Gabriel.

De la David Polimoc am cumpărat de aproximativ 10-15 ori cristal cu 100- 120 de lei gram, și câteodată, tot prin David zis Polimoc am luat de Ionescu Eduard de peste 20 de ori, tot cu aceeași sumă

De la Mihuţ am cumpărat de vreo 10 ori cu suma de 150 de lei pe gram.

Cunosc și o persoană pe nume Gabor care cumpăra de la David Polimoc, de la Gimi Baghiu.

De la Gimi Baghiu am cumpărat tot aşa de vreo 10 ori, cu suma de 130 de lei pe gram.
iarbă.

Ionescu Eduard își cumpăra „marfa” de la Cluj, iar Gimi Baghiu lua de la Paşcani
În rândul nostru, al consumatorilor de cristal, persoanele pe care le-am menţionat, îi recunoşteam ca și dealeri, erau un pic mai şmecheri.

Inclusiv Gabor mai vindea cristal, încerca să se dea mare cu acest lucru, pentru a părea mai mare decât are el vârsta, era în general lăudăros cu activitatea lui de comercializare de droguri.

Eu la rândul meu am vândut și eu pentru Ionescu Eduard cristal, personal sau prin intermediul lui Vlad zis Polimoc.

Eu l-am ajutat și pe Mihuţ Alexandru cu cântărirea și porționarea atât a cristalului, cât și cannabisului.

Despre cannabisul găsit la Mihuţ Alexandru știu că era adus de fratelui lui din Spania şi ulterior era comercializat de către acesta cu suma e 50 de lei pe gram la mai mulţi consumatori.

Înainte de a intra poliția la noi, a venit şi a cumpărat iarbă o persoană pe nume John ce conducea auto gri, Vw Golf. Marfa a fost vândută de către Mihuţ Alexandru cu suma de 100, reprezentând o cantitate de 2 grame.

Mai este o persoană pe nume Letiția care venea la Mihuţ şi îl combina pe acest de marfă, adică vindea pentru el cristal și iarbă.

Mai cunosc faptul că Rotaru Leonard vindea şi el cristal cu suma de 150 de lei, marfă ce era a lui Ionescu Eduard.

Menţionez faptul că atât eu, cât și alți consumatori au experimentat și efecte adverse ale cristalului cumpărat de la persoanele anterior menționate. Am trăit atacuri de panică, puls ridicat, adrenalina ridicată, am vomitat, stări de amețeală.

Mereu îmi doream să plec din acest anturaj vicios, dar nu am reuşit niciodată şi îmi pare rău, deşi eram conştient de ceea ce făceam că nu era bine, se ajunse prea departe cu drogurile astea.

În special, dealearii pe care i-am menționat aveau dorința de a avea bani și imagine, astea îi împingeau de la spate să facă aceste lucruri.

În general, discuțiile cu privire la eventualele tranzacții de droguri aveau loc pe aplicații precum SnapChat, Instagram, dar și alte aplicații.”

Alt martor, alte nume, alte detalii. Fenomenul consmului de droguri, pare scăpat de sub control


Din declaratia martorului Cojoc Radu Andrei rezultă că este consumator de droguri şi locuia, fără forme legale, împreună cu inculpatul Mihut Alexandru Gabriel. Martorul a precizat că, în perioada mai – iulie 2023 a achizitionat de circa 32 ori cannabis de la acest inculpat.

De asemenea, din luna iulie 2023 a stat mai mult în casa acestuia ocazie cu care a comercializat droguri de risc pentru el. De asemenea inculpatul era sprijinit în activitățile infracționale și de alte persoane.

“Sunt consumator de droguri de risc, respectiv cannabis de aproximativ 2 ani de zile. În urmă cu aproximativ 2 luni de zile, prin intermediul lui Leon Goicea, l-am cunoscut pe numitul Mihuţ Alexandru-Gabriel, despre care aflasem că comercializează cannabis.

Prin urmare, m-am împrietenit cu acesta, iar în această perioadă, prin intermediul lui Leon am cumpărat de la Mihuţ Alexandru-Gabriel cannabis de aproximativ de 4 ori pe săptămână, rezultând astfel circa 32 de cumpărări de cannabis de la sus-numitul. De fiecare dată plăteam 50 lei/gram cannabis.

Menţionez faptul că numitul Mihuţ Alexandru-Gabriel s-a mutat în jurul datei de 10.07.2023 în zona Precista, respectiv într-un bloc situat lângă școala nr. 10 din Piatra Neamţ.

Întrucât eram prezent aproape zilnic la numitul Mihut Alexandru-Gabriel şi consumam droguri împreună cu acesta, estimez că în această perioadă, am coborât în jurul imobilului de circa 20 de ori, ocazie cu care am vândut diverse cantități de droguri, respectiv țiple cu cannabis pentru numitul Mihut Alexandru-Gabriel, eu având sarcina de a încasa și a-i înmâna banii acestuia.

În funcție de banii pe care îi obțineam din vânzarea drogurilor în numele lui Mihuţ, acesta mă răsplătea cu diverse cantități de cannabis şi cristale pentru consum propriu.
Printre aceștia, îi pot menționa pe un anume Marinel din sat/comuna Bodeşti,
Rotaru Leo şi Nicuşor lustin.

Precizez că toate discuțiile privind aceste tranzacții erau purtate de Mihuţ Alexandru-Gabriel cu diverșii consumatori, prin diferite aplicații, iar eu eram efectiv direcţionat de către acesta către persoana și locul de întâlnire prestabilit. În unele situații, îmi amintesc că Mihuţ arunca drogurile de pe balconul locuinței, iar eu coboram în fața blocului pentru a încasa banii proveniți din vânzarea drogurilor.

Menţionez faptul că în urma mutării lui Mihuţ în cartierul Precista, am început să consum în mod constant și cristale, pe care le zdrobeam și le inhalam. Astfel, în această perioadă am cumpărat cristale de la Mihuţ Gabriel, de circa 8 ori, pentru care am plătit suma de 150 lei pe 0,68 grame.

Tot la această locație era prezent foarte des şi numitul Tamba George care consuma și vindea la rândul său droguri de risc şi mare risc către diferiți consumatori. În aceiași activitate infracțională, Mihuţ Gabriel era sprijinit în primul rând de către Abel Irina, care îl ajuta pe acesta la prepararea țiplelor cu cannabis şi cristal, precum și la vânzarea către diverse persoane.

Acelaşi gen de activitate infracţională era desfășurată şi de către Tamba George şi Mihuţ, dar la un nivel mai mic.

În data de 01.08.2023, în jurul orelor 02.00, am ajuns la locuința lui Mihuţ, împreună cu Tamba George. Cu această ocazie, Mihuţ mi-a spus să mă întâlnesc în jurul orelor 02.30 cu un anume David, căruia uram să îi vând cantitatea de 1 gram de cannabis, în schimbul sumei de 70 lei. Prin urmare, în jurul orelor 03.30, în timp ce doream să mă întâlnesc cu David, am fost interceptat de organele de poliție, care cu ocazia controlului corporal au găsit asupra mea țipla de cannabis pe care trebuia să i- o vând lui David, în numele lui Mihuţ Gabriel.

Ulterior, am condus de bunăvoie organele de poliție în apartamentul în care se aflau numiții Mihuţ Gabriel şi Tamba George, locuinţă în are și eu stăteam ocazional, am permis accesul în interiorul apartamentului, iar apoi am indicat locurile cunoscute de către mine unde se aflau drogurile, ulterior fiind identificate în interiorul imobilului circa 400 grame de cannabis, grindere și cântare, precum și sume de bani provenite din vânzarea de droguri.

Referitor la cantitatea de cannabis, am auzit faptul că Mihuţ Gabriel şi numitul Abel Irina au mers la Bacău pentru achiziționarea de droguri. Cu privire la cristale, nu pot menţiona în detaliu de la cine se aprovizionau aceștia.

Totodată, în data de 01.08.2023, în jurul orelor 02.45, la blocul unde locuieşte Mihuţ Gabriel şi-a făcut apariția o persoană pe care o cunosc după porecla Janes, care este vecinul meu și conduce un autoturism marca VW Golf gri, cu numărul de înmatriculare NT-26-VEG. Accesul în bloc i l-a făcut numitul Tamba George, după care acesta i-a condus în apartament.

Din câte cunosc, numitul Janes a venit să-și cumpere iarbă direct de la Mihuţ Gabriel.
Cu privire la numita Ungureanu Letiția, cunosc faptul că aceasta a avut o relație de concubinaj cu numitul Tamba George, iar în prezent ea are o relație de concubinaj cu numitul Leon Goicea Cătălin, aceasta fiind consumatoare de cristale, pe care le procură în mod direct şi constant de la numitul Mihuţ Gabriel.

Cunosc faptul că numita Letiţia Ungureanu a vândut și vinde și în prezent pentru numitul Mihuţ Gabriel, atât cannabis, cât şi cristale către diferiți consumatori de pe raza Mun. Piatra Neamț, jud. Neamț, în schimbul unei cote parte din banii obținuți în mod ilicit din vânzarea de droguri.”

Părinții inculpaților în dosar, vor trebui să suporte pretențiile în civil ale părinților fetei. Inculpații Pascal și Mihuț vor beneficia de înjumătățirea pedepselor, pentru că au colaborat cu anchetatorii. Inculpatul Gabor este judecat în stare de control judiciar, iar pe numele lui a fost deschis un nou dosar penal, de data asta nu numai pentru trafic de droguri, ci și pentru viol. Fapta ar fi avut loc pe când el avea 16 ani, iar presupusa victimă, doar 14 ani. 

Vom reveni cu alte mărturii, inclusiv ale părinților victimei. Vom reveni și cu un articol despre cum a încercat mama lui Gabor să îi mintă pe anchetatori, dar și cu mărturii din anturajul lui Gabor, acesta fiind catalogat drept un obsedat sexual cu grave devieri de comportament.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.