Valul 4 al pandemiei (sau ce o fi ea), se face greu, dar se face. Si pentru asta, depun mari eforturi, toti propagandistii noii religii pandemice. In timp ce conform unor date INS, se estimeaza ca cea mai mare parte a populatiei Romaniei a trecut deja prin boala, la care se adauga si populatia vaccinata, medicul Jurma, unul dintre cavalerii apocalipsei Covid, emite zilnic teorii care de care mai panicarde, pregatind parca terenul pentru spectacolul media care se pregateste romanilor pentru a 4-a oara in mai putin de 2 ani.

Astfel, Jurma afirma ca tulpina clasica a virusului (Alpha) a murit, si acum, omenirea dă piept cu varianta Delta. Numai ca varianta asta Delta, are simptomele unei răceli obisnuite. ‘‘Orice “raceala” in perioada urmatoare este cel mai probabil infectie cu tulpina indiana (Delta) care are un tablou clinic asemanator unei raceli severe. La tineri COVID19- Delta evolueaza mai ales cu dureri de cap, dureri de gat, rinoree (curge nasul) si febra. Simptomele clasice persista dar pierderea mirosului nu mai este asa comuna”, spune medicul. V-ati prins? Oricine va avea simptome de raceala in sezonul rece care urmeaza, va fi trecut automat pe lista infectatilor cu Covid. Probabil si fără test, pentru ca ce rost mai are testarea daca simptomele sunt evidente si oricum s-a recunoscut oficial ca PCR-ul nu poate deosebi Covid de gripa de sezon. Ceva de genul ”Crede si nu cerceta”. Deci, vom avea iar raportari zilnice cu mii si zeci de mii de cazuri, cu panica si restrictiile de rigoare si de ce nu, cu o noua stare de urgenta, dar de data asta numai pentru nevaccinati.

Pentru ca nu-i asa, tot Jurma spune, singura sansa e vacinul. Si cine nu crede in vaccin, trebuie evitat, zice medicul. Eventual, deportat in vreun lagăr: ”Vaccinarea ramane cel mai bun colac de salvare in valul 4 chiar daca Delta ii scade mai mult eficienta decat au estimat initial specialistii. Imediat cum va fi permisa vaccinarea cu al doilea rapel va recomand sa o faceti fara ezitare. Cozile la centrele de vaccinare vor motiva si pe cei inca pe gard.

Nu mai are rost sa insistam acum pentru vaccinare daca intalnim sceptici sau negationisti, cu exceptia parintilor si elevilor care inca mai pot dobandi imunitate completa inainte de deschiderea scolilor.
Cine mai crede ca infectarea e o optiune mai buna decat vaccinarea trebuie evitat cu politete in perioada urmatoare. O sa avem timp pentru educatia celor care nu vor sa se vaccineze dupa valul 4, cand datele vor vorbi singure, acum prioritatea noastra trebuie sa fie sa navigam in siguranta valul 4 alaturi de familia noastra.

Timisoreanul Octavian Jurma este un personaj extrem de controversat, mai ales dupa ce a devenit cunoscut pentru mesajele sale alarmiste legate de pandemie. Desi el se recomanda a fi medic, in presa au aparut informatii ca nu e deloc asa.

Medic doar pe diploma de licență, nu și în viața reală, titreaza psnews.ro intr-un articol din 23 martie 2021

Așa cum corect precizează în update-ul de pe Facebook, Octavian Jurma nu este medic clinician – adică nu are drept de liberă practică, nu a avut niciodată vreun pacient -, ci este “medic doctor” doar pe hârtia numită diplomă de licență, obținută în urma absolvirii Facultății de Medicină.

Pe pagina principală de LinkedIn, acolo unde fiecare scrie ce facultate a terminat, la Octavian Jurma apare doar University of Southern California, deși acolo a făcut doar studiile postuniversitare, nu și pe cele universitare, de la UMFT. Cu alte cuvinte, la o primă vedere, cine citește doar prezentarea sumară înțelege că Jurma a făcut facultatea în SUA, ceea ce este fals. Din nou, pentru un profesionist în interpretarea datelor, așa cum se pretinde domnul Jurma, camuflarea adevărului în această manieră pune sub semnul întrebării și acuratețea informațiilor având ca subiect evoluția pandemiei, pe care le servește publicului de un an încoace.

În ceea ce privește “multiplele articole/studii”, nu știm ce ordin de mărime are în vedere Octavian Jurma când se referă la “multiple”, dar noi putem să dezvăluim cifra exactă: 6. Mai precis, în cea mai importantă sursă de documentare științifică la nivel mondial, baza de date Web of Science, Octavian Jurma apare menționat cu șase articole “in extensor” și un rezumat de o pagină, un așa numit “meeting abstract” (pentru acuratețe, precizăm că aceste articole apar și pe pagina de LinkedIn a domnului Jurma). Două articole au fost publicate în 1996, trei în 1997, unul în 2000 și doar la unul singur apare Octavian Jurma ca prim autor. Așadar, întreaga cercetare științifică făcută vreodată de domnul Jurma s-a rezumat la perioada studiilor postuniversitare din SUA, cariera de cercetător științific a timișoreanului încheindu-se în urmă cu peste 20 de ani.

Octavian Jurma spune că studiază pandemia, dar că nu este epidemiolog și nici expert în sănătate publică, precum și că folosește…. citeste continuarea AICI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.