Actualizare stire: Consilier local (rural) PNL, drept la replică

Stirea initiala: De cativa ani de zile, la Razboieni se poarta un razboi surd si perfid impotriva primarului Sebastian Țarălungă, dupa modelul dacă faci nu-i bun, dacă nu faci, de ce nu faci. Numai ca ”luptele” au depasit de mult sfera politica si intra in cea penala, cu costuri pe care le suporta intreaga comunitate.

De exemplu, in luna octombrie, la scurt timp dupa instalarea noului Consiliul Local, primarul s-a trezit cu o amenda de 10.000 de lei de la Inspectoratul de Stat in Constructii si cu lucrarile de modernizare a unei scoli din comuna, oprite. Motivul? O plangere facuta la ISC de catre consilierul local PNL, Cristian Liciu, proaspat reintors in politica, dupa ce iesise din peisaj in urma unor scandaluri de pomina, care au facut inconjurul judetului. Acesta nu a avut nicio remuscare sa-i puna bete in roate primarului, chiar daca de fapt își saboteaza proprii alegatori si a decis sa reclame la ISC ca la scoala se fac lucrari fara autorizatie, desi la momentul respectiv se faceau lucrari care nu necesitau asa ceva. Prin urmare, modernizarea a rămas in aer pana in ziua de astazi, desi finantarea proiectului a fost obtinuta cu mari eforturi.

Mai nou, zilele trecute, indicatoarele cu denumiri de strazi din comuna, sunt rupte, iar vina se arunca tot in cârca primarului, cum ca materialele folosite nu sunt de calitate, cand in realitate se poate observa cu ochiul liber ca sunt actiuni intentionate. Primarul Sebastian Țarălungă a anuntat ca s-a depus plangere penala pentru distrugere si a facut publice poze din care riese clar ca indicatoarele au fost rupte intentionat. ”Fac precizarea ca s-a depus plangere si a fost inregistrat un dosar penal de distrugere.

Este foarte suspect faptul ca indicatorul respectiv a fost distrus prin rupere, in conditiile in care zona este locuita, iar pe timp de noapte este bine iluminata. Postarea si comentariul unui cetatean, cu indicatorul “degradat”, aflat la pamant, este mincinoasa si incearca inducerea in eroare a cetatenilor.
Mentionez ca stalpii pentru indicatoarele stradale au fost realizati in regie proprie de angajatii primariei, prin taiere, sudare si vopsire. Teava folosita este de calitate, cu latura de 5 cm si grosimea de 2 sau 3 mm, vopseaua este tip “lovitura de ciocan”, iar placutele sunt realizate din aluminiu si print UV (rezistent la actiunea razelor solare).
Montarea indicatoarelor s-a realizat tot in regie proprie, de catre angajatii primariei, fara nici un cost catre vreo firma.
Din poze se poate observa cum indicatorul a fost distrus prin rupere, la fata locului ramanand bucata de beton in care a fost montat. Toate indicatoarele din comuna Razboieni sunt de calitate, lucru care poate fi observat de catre orice cetatean”, se apara primarul pe contul lui de facebook.
Asadar, la Razboieni mai ramane sa se otraveasca fantanile, doar-doar, va fi scos primarul tap ispasitor.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. La Războieni, consilierul local Liciu nu mai știe pe unde să mai facă plângeri. De la validarea sa în funcția de consilier local nu a făcut decât plângeri, scandal cu ceilalți consilieri. Dânsul nu știe care îi este menirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.