In judetul Neamt, dar si in alte locuri din tara, romanii au ajuns sa se trateze clandestin cu un medicament pe care statul roman refuza sa-l avizeze pentru a fi folosit in spitale si vandut in farmacii. Este o situatie cumplita, in conditiile in care oamenii platesc sume enorme de bani in fiecare luna pentru asigurari de sanatate, insa sunt lasati de izbeliste in fata unui virus ce poate fi combatut la preturi extrem de mici, cu un medicament foarte eficient.

Este vorba despre Arbidol, un medicament antiviral, produs in Rusia si folosit cu succes impotriva Covid 19, atat in Rusia cat si in China.

Despre existenta acestui medicament- minune se stie de peste un an de zile, insa nu poate fi vandut si folosit oficial (la liber) in tara noastra, pe motiv ca nu este acceptat/avizat in UE, iar demersurile in acest sens sunt de durata, asta in timp ce propaganda Covid terorizeaza populatia cu ”exploziile de cazuri”, ”lipsa paturilor la ATI”, ”cozi de ambulante la usile spitalelor” sau ”morgile pline”.

Desi exista pilula care face minuni, statul roman continua sa sustina sus si tare în numele grijii pentru sanatatea populatiei, ca vaccinul este unica solutie de lupta impotriva Sars Cov2.

Astfel, in judetul Neamt au inceput sa functioneze retele de distribuire ”pe sub mana” a acestui medicament foarte ieftin la sursa, dar care ajunge in Romania la un pret ceva mai mare, insa destul de acceptabil, de 100 de lei pentru o cutie cu 10 capsule care se administreaza una la 8 ore, si poate ajunge si la 200 de lei pentru o cutie.

Satui sa asiste impasibili la genocidul Covid, boala tratata ineficient cu medicamente conform schemei impuse oficial de statul roman, Arbidolul a inceput sa fie administrat de medici tot clandestin, chiar in spitale, pentru a salva vietile celor atinsi de virus, sustin surse tvmneamt.ro. Conform unor estimari, exista deja mii de oameni in judetul Neamt care s-au tratat si vindecat singuri cu Arbidol, acasa, refuzand sa apeleze la ajutoru medical cu schema de tratament impusa de autoritati.

Arbidolul a devenit mai cunsocut in Romania, dupa ce Gigi Becali a vrut sa importe medicamentul pe banii lui, insa statul roman i-a sechestrat in vama camioanele cu pastile, care nu au mai ajuns niciodata la populatie.

Medicamentul luat de finanțatorul FCSB, Arbidol, nu este pe lista pentru tratament aprobată de Ministerul Sănătății, conform. Pe acea listă se află hidroxiclorochină, antiviralul remdesivir sau paracetamol, în cazurile mai ușoare, scria presa centrala in aprilie 2020.

Am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, spunea Becali la vremea respectiva.

Arbidol este un medicament din Rusia, care nu este aprobat în Europa”, justifica atunci Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, faptul ca statul roman se opune salvarii vietilor celor atinsi de virus.

Arbidolul se gaseste la liber la vanzare si pe site-uri de profil din Republica Moldova, insa in Romania este interzis, statul facandu-se ca lucreaza la avizare de aproape 2 ani de zile.

 

”E vorba doar de partea organizatorică, de faptul că acest medicament, în această formă nu este avizat. Substanța activă este aceeași. Ce are Kaletra, ce se folosește în mod normal în tratament, are și medicamentul acesta. E OK. Discuția e dacă acea compania, în acea variantă, are sau nu avizul oficialităților.

Avizele cred că se obțin mai rapid în astfel de situații. Se pot face analize mai repede și se stabilește dacă sunt aceleași substanțe active. Mai ales că aceste substanțe sunt folosite în multe țări din afara Uniunii Europene.

E o chestie de legislație europeană. În mai multe locuri se folosește această combinație de substanțe”, a declarat un medic specialist în boli infecțioase pentru digisport.ro, in aprilie 2020, cand Gigi Becali incera sa aduca in tara medicamentul care ar putea opri pandemia.

Daca exista un astfel de medicament pe care statul roman refuza sa-l faca accesibil populatiei in timp ce duce o campanie sufocanta de promovare a unui ser experimental, apare intrebarea mai mult decat justificata: ce se urmareste pana la urma?

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.