De o saptamana a inceput distribuirea cupoanelor de alimente catre persoanele defavorizate. La nivel national este vorba de 3,3 milioane de astfel de tichete aimentare. In marea lor majoritate, cupoanele deja au ajuns la beneficiari, ele distribuindu-se prin Posta. Pana miercuri dimineata, deja erau trimise prin posta 2,6 milioane de cupoane pentru alimentare, din totalul de 3,3 milioane. E de presupus ca zilele acestea toate cupoanele sa ajunga la beneficiari!
In plus, de asta data, s-a trecut la o noua varianta de ajutorare a persoanelor sarace: cuponul de alimente. Cupon pe care vor fi trecute toate informatiile necesare. Pe fata cuponului sunt trecute datele de identificare ale beneficiarului, iar pe verso sunt inscrise exact cantitatile de produse alimentare cuvenine, precum si valoarea ajutorului. Este vorba de zahar, ulei, faina, orez, paste fainoase, conserve. Anul trecut valoarea acestui ajutor era in jur de 80 de lei, acum va fi de 128 de lei.
Astfel de ajutoare se acorda de mai multi ani in statele membere, ele venind de la Uniunea Europeana. Numai ca, pana acum, nu se foloseau cupoane alimentare, distribuirea acestor produse realizandu-se in baza listelor intocmite de catre autoritatile publice locale. In speta de primarii, iar lista centralizatoare se intocmea la Consiliul Judetean. Utilizarea cupoanelor va fi posibila numai dupa 16 noiembrie 2014

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.